Muhabbit

Çin Siber Uzay İdaresi, Ülke Genelinde Blockchain Teknolojisini Geliştirmeye Öncülük Edecek!

CAC, ülke genelinde kamu ve özel kurumlar arasındaki iletişimi blockchain teknolojisi ile sağlamak istiyor.

çin

çin muhabbit

Çin Siber Uzay İdaresi (CAC) yaptığı bir açıklama ile ülkedeki 15 bölge ve 164 kuruluş arasında blockchain teknolojisini geliştirme ve inovasyonunu hızlandırmak için yeni bir girişim başlatıldığını duyurdu. 

Yeni girişimin, blockchain teknolojisinin Çin’deki büyük işletmeler ve devlet kuruluşları arasında geniş çaplı uygulanmasını hedeflediği belirtiliyor. Bu kapsamda CAC; devlet kurumlarıyla birlikte, düzenleyici makamları, bölgedeki blockchain teknolojisini teşvik etmeye ve büyük ölçekli bir üretim düzeyinde zincirler arası veri alışverişi destek kapasitesi oluşturmaya yönlendirecek.

Yapılan duyuruda ayrıca, doğrudan blockchain teknolojisi odaklı pilot çalışmalara dahil olacak şehirlerin, şirketlerin ve diğer kuruluşların bir listesi de yer alıyor. CAC, ülkede blockchain teknolojisi geliştirmenin kilit alanları arasında; üretim, enerji, hükümet veri paylaşımı ve hizmetleri, kanun yaptırımı, vergilendirme, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yer aldığını belirtiyor. Yeni girişim için ayrıca şu ifadelere yer veriliyor:

“Yeni oluşum, düzenleyici departmanların pilot projelerini ilerletmesini, tanıtımını koordine etmesini ve veri paylaşımını teşvik etmesini sağlarken, iş süreçlerini optimize etmesini, işletme maliyetlerini azaltmasını ve iş birliği verimliliğini artırmasıyla blok zincirinin rolüne tam anlamıyla sahip olma ihtiyacını vurgulamaktadır.”

Çin Sert Duruşuna Rağmen Blockchain Teknolojisinden Faydalanmaya Devam Ediyor

Kripto para alanının benimsenmesine karşı güçlü bir duruş sergileyen Çin hükümeti, bir yandan da blockchain teknolojisi ve NFT’ler dahil olmak üzere ilgili ekosistemlere ilgi göstermeye devam ediyor. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bu kapsamda hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Çin’de devlet destekli bir blok zinciri projesi olan BSN, işletmeleri ve bireyleri NFT odaklı platformlar ve uygulamalar oluşturma konusunda destekleyecek bir altyapı üzerinde çalıştığını açıkladı. Yapılan açıklamada BSN projesinin, resmi para birimi aracılığıyla kripto para dışı NFT ticareti yapabilen platformların dağıtımını desteklemeyi amaçladığı belirtildi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version