Muhabbit

Çin Yine Sahnede! Çin Merkez Bankası, Kripto Para Ticareti Faaliyetlerinin Riskleri İçin Bir Uyarı Daha Yaptı!

Çin kripto paralar ile ilgili baskılarına devam ediyor.

Çin engel muhabbit

Çin engel muhabbit

Çin Merkez Bankası İşletme Yönetimi Departmanı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, dijital para işlemleri için yazılım hizmetleri sağlayan bir Pekin şirketinin iptal edildiği ve web sitesinin kapatıldığı duyuruldu. Ayrıca hiçbir kurumun dijital para işlemleri için hizmet veremeyeceği belirtildi.

Danıştay’ın kripto para işlemlerini engelleme, risklerini önleme, kontrol etme ve halkın mülkiyet güvenliğini koruma konusundaki kararını ve dağıtımını uygulamak için, Pekin Yerel Mali Denetleme ve Yönetim Bürosunun yakın zamanda Çin Halk Bankası İşletme Yönetimi Departmanı ve Huairou Bölge Hükûmeti ile birlikte hareket etme kararı aldıkları belirtildi.

İlgili departmanlar, sanal para işlemleri için yazılım hizmetleri sağladığından şüphelenilen Beijing Tongdao Cultural Development Co.Ltd.’ye ait faaliyetlerin durdurulmasını istedi. Ayrıca şirketin resmi web sitesi de askıya alındı.

Bu pekin şirketinin, kendi yerel kripto para birimi olan “Mao Li Coin”i ile esas olarak eğlence endüstrisinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

Çin Merkez Bankası yatırımcılara da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Risk bilincinizi artırın ve doğru yatırım konseptleri oluşturun. Kripto para ticareti çılgınlığına katılmayın, kripto para ile ilgili spekülatif davranışları körü körüne takip etmeyin ve kişisel mülkiyet ve haklara zarar vermemeye dikkat edin.”

Banka ayrıca, yetki alanlarındaki ilgili kurumları, kripto para birimiyle ilgili ticari faaliyetler için ticari tesisler, ticari teşhir, pazarlama ve ücretli yönlendirme hizmetleri sağlamamaları konusunda sert bir şekilde uyardı. Merkez bankası, son olarak yaptığı açıklamada, yargı alanındaki finansal kuruluşlar ve ödeme kuruluşlarının, müşterilere doğrudan veya dolaylı olarak kripto para birimiyle ilgili hizmet sağlamayacağını açıkladı.

Çin Merkez Bankası’nın bu haberinden olumsuz yönde etkilenen kripto paraların fiyatı da ani bir düşüş yaşadı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version