Muhabbit

Çin Yüksek Mahkemesi, Yasa dışı Bağış Toplama Yöntemleri Listesine Kripto Paraları Ekledi!

Kripto paralarla fon toplamanın riskli olduğunu düşünen Çin, bağış toplama için yeni bir politika uygulamaya karar verdi.

Çin kripto para yasak

Çin kripto para yasak

Çin hükümeti, kripto paralarla alakalı edindiği katı politikayı sürdürmeye devam ediyor. 24 Şubat 2022 tarihinde Çin Yüksek Mahkemesi, yasa dışı bağış toplama yöntemleri listesine kripto paraları ekledi.

Yasa dışı bağış toplama suçuyla yargılanan suçlular için cezaların iyileştirildiğini de ayrıca belirtmemiz gerekiyor. Yerel basında çıkan haberlere göre yasa, orijinal özelliklerinden dördünü korurken listeye; suç, çevrim içi borç verme ve sanal para işlemleri de eklendi.

Yeni yasaya kripto para işlemlerinin dahil edilmesiyle birlikte, kripto paralarla insanlardan bağış toplayan kişi suçlu sayılacak ve Çin mahkemesinde yargılanacak.

Yeni yasaya göre kripto paralarla bağış toplamak Çin hükümetinin yasalarına göre yasa dışı bir eylem olarak kabul ediliyor. Yeni yasa, 1 Mart 2022’den itibaren yürürlüğe girecek.

Çin, Kripto Paraları Daha Kaç Kez Yasaklayabilir?

Çin’in katı kripto para politikası uzun yıllardır devam ediyor. Ülke, son on yılda kripto paralarla alakalı çeşitli faaliyetlere karşı neredeyse her şeyi yasaklamış durumda.

Birçok madenci veya kripto paralarla ilişkili firmalar, Çin’den ayrılmak zorunda kaldı. Kripto para sahibi olan Çinliler kripto para ekosisteminde barınmak için farklı yollar aradı.

Çin, kendi toprakları üzerinde tüm kripto para işlemlerini yasa dışı ilan etti. Yabancı kripto para borsalarının herhangi bir hizmet vermesini de yasakladı. Devlet düzenleyicileri bu politika da ısrarcı olmaya devam etti ve kripto para madenciliğini ve ticaretini ülkeden çıkardı.

Çin’in kripto paralara karşı izlediği politika sert olmasına rağmen, blok zinciri teknolojisine aynı şekilde bakmadığını söyleyebiliriz. Çin, CBDC çalışmalarına hala devam ediyor. Dijital Yuan’ı halkın benimsemesi için elinden geleni yapıyor.

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nın açılış gününde dijital yuan ile yapılan işlemler, VISA’yı geride bıraktı.

Wall Street Journal’dan elde ettiğimiz bilgilere göre konunun takibini yapan araştırmacılar, 4 Şubat 2022 tarihinde Pekin Ulusal Stadyumu’nda dijital yuan cinsinden yapılan işlemlerin Visa’dan çok daha fazla olduğunu belirtti.

Kripto Para Birçok Ülkede Masum İnsanların Kurtarıcısı Oluyor!

Çin’in kripto paralarla bağış toplamayı yasaklaması başkalarını kötü etkileyebilir. Afganistan’daki çoğu insan ülkenin durumu yüzünden yiyecek bulamıyor. Bazı kurumlar bu insanlara yardım etmek için kripto paralarla bağış topluyor ve Afganistan’daki yardıma muhtaç olan insanlara ulaştırıyor.

İlginizi Çekebilir: Afganlar, Taliban Hükümeti Altında Kripto Paraları Nasıl Kullanıyor?

Bu yardımlar geleneksel para transferleriyle yapmak zor oluyor. Ülkelerdeki ambargolar yada hükümetle olan anlaşmazlıklar bu yardımın önüne geçiyor.

Kripto paraların merkeziyetsiz olan doğası bu tarz durumlar için hızlı ve iyi bir çözüm olabiliyor.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version