Muhabbit

Çin’de Kripto Paralar İle Kara Para Aklayan 1100 Kişi Tutuklandı!

Çin’den kripto paralar ile ilgili bir hamle daha geldi.

Çin engel muhabbit

Çin engel muhabbit

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından 9 Haziran tarihinde yapılan bir açıklama ile, kripto para birimleri aracılığıyla kara para aklamaktan yaklaşık 1100 kişinin tutukladığı duyuruldu.

Duyuru, Bakanlığın Çin’de kullanılan bir sosyal medya uygulaması olan resmi WeChat hesabında yayımlandı. 

Kara para akladığı iddia edilen kişilerin, suç gelirlerini kripto para borsalarını kullanarak kripto para birimlerine dönüştürmek için %1,5 ila %5 arasında bir komisyon talep ettiği iddia ediliyor. Bakanlık, ne kadar kara paranın aklandığı veya hangi ticaret platformlarının kullanıldığı konusunda şu an için herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Yapılan açıklamada aklamak üzere elde edilen paralar, hükûmet yetkililerine göre yasa dışı telefon ve internet dolandırıcılığı faaliyetlerinden geliyor. 

Kripto Para Alanındaki Yasaklar Artıyor

Haber, Çin’deki kripto para endüstrisine yönelik yapılan daha geniş bir baskının ortasında gündeme geldi. Bilindiği üzere Çin, 2017’den beri kripto para ticaretinin ve madencilik faaliyetlerinin yasaklanması ile ilgili attığı adımlar ile biliniyor.

Bu adımlar son zamanlarda etkisini artırarak devam ediyor. Hatta bu baskıları destekleyen Çin’in en önde gelen ödeme kurumlarından üçü olan; Çin Ulusal İnternet Finans Birliği, Çin Bankacılık Birliği ve Çin Ödeme ve Takas Birliği, geçtiğimiz ay oy birliğiyle hükûmetin kripto para konusundaki duruşuna desteklerini açıkladı.

Üç endüstri kuruluşunun yaptığı ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda, kripto para fiyatları fırladı ve düştü. Bu kapsamda kripto para birimleri spekülatif ticaret haline geldi. İnsanların varlıklarının güvenliği ciddi şekilde ihlal edilir hale geldi, ekonomik ve finansal düzen bozuldu.”   

Yine yakın zaman önce Çin’in Xinjiang eyaletindeki yetkililer, bölgede faaliyet gösteren kripto para madencilerine, faaliyetlerini durdurmaları konusunda talimat verdi. Bu kapsamda Xinjiang’daki Changji Hui Özerk Bölgesi’ndeki Reform ve Kalkınma Komisyonu, 8 Haziran tarihinde Zhundong Ekonomik Teknolojik Kalkınma Parkı’ndaki alt hükümet yetkililerine bir bildiri yayımladı.

Bildiride, Zhundong bölgesinde bulunan madencilere, 8 Haziran Çarşamba günü Çin saatiyle 14:00’a kadar yönetimleri altındaki tüm kripto para madenciliği faaliyetlerini durdurmaları talimatının verildiği bildirildi.

Son dönemlerde kripto para ekosistemine uygulamaya çalıştığı yasaklar ile manşetlerden düşmeyen Çin’in bir sonraki hamlesinin ne olacağı merakla bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version