Muhabbit

Çin’deki Madenci Baskısı, Ekran Kartı Fiyatlarını Düşürdü!

Çin’deki grafik kartı fiyatlarının e-ticaret sitelerinde üçte iki oranında düştüğü bildirildi.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Çin’de kripto para madenciliğine yönelik son günlerde devam eden baskıların artması, Nvidia ve Asus gibi büyük GPU sağlayıcılarının grafik kartlarının fiyatlarını daha uygun hale getirmeye başladı. 

South China Morning Post (SCMP) tarafından 21 Haziran tarihinde yayımlanan bir habere göre, Sichuan eyaletinin madencilik faaliyetlerini bitirmek için harekete geçmesinden sonra bazı grafik kartlarının fiyatları Çin e-ticaret platformlarında üçte iki oranında düşüş gösterdi.

Hatırlanacağı üzere Çin’in büyük Bitcoin madenciliği merkezi olan Sichuan‘ın kent yetkilileri, 18 Haziran’da, elektrik üretim şirketlerinin, herhangi bir dijital para madenciliğine güç sağlamayı derhal durdurmalarını talep eden resmi bir belge yayımlamıştı.

Büyük tepkilere yol açan bu gelişme Bitcoin fiyatını da olumsuz yönde etkilemiş ve geri çekilmeler yaşanmıştı. İşte Çin tarafından yapılan bu baskılar kripto paraların fiyatları yanında, onların üretilmesini sağlayan madencilik cihazı sektörünü de etkilemiş görünüyor.

Örneğin Asus’un amiral gemisi olan RTX 3060 ekran kartının, JD.com tarafından işletilen çevrim içi perakende sitesi Tmall’da mayıs ayında 2.100 $ civarında olan fiyatının, şu an 730 $ civarına düştüğü belirtiliyor. Bunun yanında, Nvidia’nın daha az gelişmiş bir kartı olan Quadro P1000’in de bir JD.com franchise mağazasında 380 $’a kadar düştüğü bildiriliyor.

Çin’in Madencilere Baskısı Devam Ediyor

Çin tarafının kripto paralara olan baskısı devam ederken yatırımcıların da tedirginliği devam ediyor. Neredeyse her gün kötü bir haber ile karşılaşan yatırımcılar en son olarak, Çin Merkez Bankası’nın ülkenin kripto para ticareti yasağını yineleyerek, bankaları ve ödeme kurumlarını kripto para ticareti faaliyetiyle ilişkili hesaplara yönelik hizmetlerini durdurma çağrısına şahit oldu.  

Çin’de 2017 yılından itibaren devam eden kripto para ticareti baskıları ve yasakları gittikçe sertleşmeye devam ediyor. Bu kapsamda en büyük baskı kripto para madencilerine yapılıyor. Bu baskılardan kurtulmak isteyen Sichuan ve Yunnan gibi hidroelektrik temelli madencilik yapan birçok büyük madencilik şirketi, faaliyetlerini başka bölgelere taşımaya başladı.

Tüm bu gelişmelerden sonra Bitcoin madenciliğinin bu durumdan nasıl etkileneceği merakla bekleniyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version