Muhabbit

Çin’deki Son Dijital Yuan Testlerinde 140 Bin İşleme Ulaşıldı!

Shenzhen bölgesinde yapılan testler tüm hızıyla devam ediyor.

dijital yuan

Shenzhen bölgesinde yapılan testler tüm hızıyla devam ediyor.

Şehir kapsamında test edilen dijital yuan ile son 10 günde toplamda 140,000 işlem gerçekleşmiş durumda. DCEP olarak bilinen merkez bankası dijital parası için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

7 Ocak’ta ikinci bir testin başlatılması ile birlikte dijital yuan, Shenzhen bölgesinde test edilmeye başlanmıştı. 3 Milyon $ değerinde yuan, çekiliş ile şehir sakinlerine dağıtılmış ve harcama yapmaları istenmişti.

Toplamda 100,000 kişinin katılabileceği çekiliş ve işlemlere katılma hakkı için, 1.8 Milyon kişinin başvuru yaptığı açıklanmıştı.

17 Ocak’ta kazanan katılımcılar dijital yuan cüzdanlarını aktive ettiler ve yeni yuanı test etmeye başladılar. Test dönemi boyunca katılımcılar tarafından 2.8 Milyon $’lık harcam yapıldığı belirtilirken, cüzdanların aktif kalmaya devam edeceği belirtildi.

Uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen katılımcıların, banka hesapları aracılığı ile yükleme yapabileceklerin altı çizildi. Kişilerin bölgede toplamda 10,000’den fazla işletmede cüzdanları kullanabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz dönemde yapılan ilk dijital yuan testi yine Shenzhen bölgesinde gerçekleşmişti. 47,000 kişinin katılımı ile gerçekleşen testlerde, 62,000 işlem gerçekleşmiş ve 1.3 Milyon $ değerinde yuan harcanmıştı.

Ek olarak geçtiğimiz dönemde Shanghai Hastanesi’nde kredi kartı şeklinde oluşturulmuş donanım cüzdanları test edilmişti.

Sizce dijital yuan 2021 yılında genel kullanıma açılacak mı?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version