Muhabbit

Çin’den Kaçan Madenciler Texas’a Gidiyor!

Çin; kripto madenciliği üzerindeki baskısını sürdürmesiyle beraber madenciler, yeni yerler arayışına girdi.

Çİn kripto para madenciliği

Çin hükümeti kripto para madenciliği ile ilgili sert düzenlemeler yaptı. Bununla beraber Çin’den kaçan kripto para madencileri, soluğu Teksas’ta aldı.

Aynı zamanda madenciliğin yapılabilmesi için makinelere sağlanması gereken yoğun bir güç var. Bu yüzden Çin, Bitcoin madenciliğinin enerji açısından ülkeye olumsuz bir etkisi olmasından endişe duyuyor.

Çin, Kripto Para Madenciliği Konusunda Ulusal Bir Yasağa Doğru Adımlarını Atıyor!

2021 yılı için kripto para madenciliğinin küresel dağılımı, henüz tablo haline getirilmedi. Tahminler, dünyadaki Bitcoin madenciliğinin %75’inin Çin’de yapıldığını gösteriyor.

Bununla beraber madencilik dört ana ilde yoğunlaşmış gözüküyor. Bunlar; İç Moğolistan, Sichuan, Yunnan ve Sincan’dır. Bölgedeki kömür santrallerinden Sincan ve İç Moğolistan yararlanırken, hidroelektrik kaynaklarından ise Sichuan ve Yunnan bölgeleri yararlanıyor. Hükümet, bu bölgelerdeki kripto para madenciliğinin durdurulmasını talep ediyor.

Aynı zamanda madencilik yasakları Bitcoin’in “hash rate”ini etkiliyor. Bitcoin’in “hash rate”i şimdilik düşüşlere karşı dirençli olsa da yasaklar gelmeye devam ediyor.

Aslında bazı madenciler bu yasakları göz ardı edip, yasa dışı madencilik yapmaya devam etme olasılığını değerlendirmek istiyordu. Ancak yerel yetkililer, yasaların dışında faaliyet göstermeye devam eden madencilerin elektriğini kesmekle tehdit etti.

Çin hükümetinin, 2060 yılına kadar karbon nötr hale gelme hedefi var. Bu yüzden yasaklar bu kadar sert ve hızlı uygulanıyor.

Bitcoin Madencilerinin Yeni Evi Teksas Mı?

Faaliyetlerine devam etmek isteyen Çinli madenciler için yer değişikliği gerekiyor. ABD’nin Texas eyaleti; Bitman, Blockcap, Argo Blockchain ve Great American Mining gibi şirketlerin madencilik operasyonlarına devam edebilmesi için gidilecek bir yer haline geldi.

Kazak maden tedarikçisi Xive’nin kurucusu Didar Bekbauov; Teksas’ın madenciler için büyük bir fırsat olacağını söyledi. Bekbauov sözlerine şu şekilde devam etti:

Teksas sadece ABD’deki en ucuz elektriğe sahip değil, aynı zamanda dünyanın en ucuz elektriğine sahip. Bir madencilik şirketi kurmak kolaydır. Sadece biraz sermaye gerektirir. 30-40 milyon dolarınız varsa, Amerika Birleşik Devletleri’nde önde gelen bir madenci olabilirsiniz.

Teksas’ın sağladığı diğer avantajlar, yenilenebilir enerji ve kripto para birimini destekleyen politikacılara dayalı genişleyen bir altyapıdır. Vali Greg Abbott gibi bu politikacılardan bazıları, Bitcoin madenciliğini destekleyip, ABD için değerli bir endüstri olabileceğine inanıyor.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz…

Son Yazılar

Exit mobile version