Muhabbit

Çin’in Dijital Yuanı Aktif Olarak 23 Farklı Şehirde Kullanılıyor!

Çin’in dijital yuanı 23 farklı şehirde aktif olarak kullanılıyor.

Çin Dijital Yuan

Çin Dijital Yuan

Çin’in dijital yuanı 23 farklı şehirde aktif olarak kullanılıyor. Çin Merkez Bankası, dijital yuan pilot programını Eylül ayında Asya Oyunları’na ev sahipliği yapan Hangzhou da dahil olmak üzere 11 şehre daha genişleteceğini söyledi.

11 şehrin sakinleri, 1 Nisan 2022 Cuma gününden itibaren dijital yuan cüzdanlarına erişebildiklerini söyledi. Yapılan son duyuru ile 23 şehirde yaşayan vatandaşlar dijital yuanı kullanabilecek.

Çin’in dijital yuanı (e-CNY) Shenzhen’de Ekim 2020 yılında deneme amaçlı kullanıldı. 2021’in sonunda e-CNY ile yapılan işlemler 11,24 milyar ABD dolarına ulaştı. Dijital yuan kısa süre önce Kış Olimpiyatları’nda uluslararası ölçekteki ilk çıkışını yaptı.

Chengdu Yaz Üniversite Oyunları ve Hangzhou Asya Oyunları Çin’de yaklaşan iki büyük spor etkinliği olarak biliniyor. Çin, dijital yuanı bu etkinliklerde kullanılmasını sağlayacak ve ülke çapında benimsenmesini artıracak.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Çin, Dijital Yuan’ın Benimsenmesini Artırmak İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsata Çevirdi!

Çin, Pekin’de düzenlenen Kış Olimpiyatlarında dijital yuanın kullanıma sundu. Ülke dijital yuanın piyasaya sürülmesi ile, yabancı sporcuların ve seyircilerin dijital para birimini ilk kez kullanmalarını sağlamış oldu.

Çin Merkez Bankası tarafından yapılan bir açıklamaya göre, olimpiyatlara gelen ziyaretçiler, bir uygulama aracılığıyla veya dijital yuan depolayabilen bir kart ile harcama yapabilecek.

Bununla birlikte Kış Olimpiyatlarında belirli sporcular, e-cüzdanı kullanarak ödeme yapıcak ve böylelikle dijital yuanı deneyimlemiş olacaklarını söylemişti. Böylelikle Çin, Pekin Olimpiyatları’nı fırsata dönüştürmeye başladığını söyleyebiliriz.

Dijital Yuan ile Yapılan İşlemler Visa’yı Geride Bıraktı!

Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nın açılış gününde kullanıcılar işlemlerini daha çok dijital yuan ile yaptı. Elde edilen verilere göre, Kış Olimpiyatlarında dijitan yuan ile yapılan işlemler VISA’yı geride bıraktı.

Konunun takibini yapan araştırmacılar, 4 Şubat 2022 tarihinde Pekin Ulusal Stadyumu’nda dijital yuan cinsinden yapılan işlemlerin Visa’dan çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version