Muhabbit

Çin’in En Büyük Sosyal Medya Platformu WeChat, Kripto Paralarla İlgili Yasaklama Getirdi!

WeChat’te yeni dönem başlıyor!

Çin’in en büyük sosyal medya platformu olan ve Twitter’a benzeyen WeChat, platformunda mali işler ilgili yasa dışı pazarlama içeriklerine düzenleme getirdiğini açıkladı.

Platform, kullanıcılarının menfaatlerini korumak için platform üzerindeki finansal pazarlama faaliyetlerini kontrol altına alacağını açıkladı. Bunun için “Çin Halk Bankası’nın Finansal Tüketici Hak ve Menfaatlerinin Korunmasına Yönelik Uygulama Tedbirleri” uyarınca, “Finansal Pazarlama ve Tanıtımın Daha Fazla Düzenlenmesine İlişkin Bildirim” adlı kuralları getirdi.

Sahte Mali Pazarlama Promosyonları Yasaklandı

WeChat’in resmi internet sitesine göre, anormal yüksek getirili ürünlerin veya kandırma amacıyla kullanılan sahte projelerin içeriğinin tanıtımının yapılması yasaklandı. Platform, “Sahte proje tanıtımında” genellikle günlük ve yıllık gelirin belirtilmediğini açıkladı. Ayrıca bu tarz dolandırıcılık tanıtımlarında yüksek getirili ürünlerin tanıtımı için kişisel WeChat veya harici bağlantılar eklendiğinin altını çizdi.

Platform ayrıca yapmış olduğu açıklamada hisse senedi tavsiyesi sahtekarlığının da yasaklandığını açıkladı. Kişinin ücret alarak belirli bir hisse senedini reklamını yapması ve belirli aracıları takip etmeye yönlendirmesinin de yasak olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, kullanıcıların kolayca para kaybına sebep olabilecek sanal paraların ve hızlı zengin edebilecek yeni kavramların abartılı bir şekilde anlatılmasının da yasaklandığı belirtildi.

Finansal Pazarlama Yasaklandı

Açıklamada, platformun artık abartılmış finansal pazarlama propagandaları ve kullanıcılar tarafından yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek içerikleri içermeyeceği vurgulandı. Bu içerikler arasında, finansal ürün veya hizmetlerin gelecekteki kâr ve zarar tabloları da bulunuyor.

Platformun ayrıca Danıştay’ın Mali Yönetim Departmanı veya yerel mali denetim departmanları tarafından da kontrol edileceği açıklandı. Bu sayede kullanıcıları yanlış yönlendirebilecek mali hizmetler gözden geçirilecek ve hükümet tarafından da kontrol altına alınacak.

Finansal Pazarlama Yapacaklardan Lisans Evrakları İstenecek

Finansal pazarlama yapmak ve resmi hesabın ismini ayarlayabilmek için platform artık başvuran kişiden şu evrakları isteyecek:

Bu evrakları getirmeyenlerin isimleri tescil edilemeyecek ve finansal pazarlama yapamayacak.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version