Muhabbit

Çin’in Üç Eyaleti Daha Madenciliğe Veda Ediyor!

Çin’in kısıtlamaları son hız devam ediyor.

Çin

Çin madencilik

Çin’in kısıtlamaları son hız devam ediyor. Üç Çin eyaleti daha kripto para madenciliğine veda ediyor.

Çin hükümeti yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen elektrik kesintilerini önlemek amacıyla Anhui, Henan ve Gansu’daki yerel kripto para madenciliği tesislerinin kapatılması emrini verdi. Anhui’deki kapatma kararı devlete ait bir internet sitesi olan Heifi Online’dan duyuruldu. Henan ve Gansu eyaletlerindeki kapatma kararları ise Çinli gazeteci Colin Wu tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Wu, bugün (14 Temmuz 2021) CoinDesk’e verdiği demeçte, bu kararın Henan ve Gansu eyaletlerinin Eyalet Şebeke departmanında Haziran ayının sonuna doğru alınan bir karar olduğunu ifade etti. State Grid’in genel merkezi tarafından yapılan duyuru, eyaletleri ulusal şebekeden elektrik kullanan kripto para madenciliği tesislerini “temizlemeye ve yıkmaya” çağırıyor.

Çin’de Kapatılan Madencilik Tesisleri Bununla Kalmayabilir!

Gazeteci Wu, kapatılan eyaletler ile ilgili açıklamalarına devam etti. Ayrıca bu eyaletlerin sadece başlangıç olduğunun altını çizen Wu, gelecek dönemde daha fazla eyaletin madencilik tesislerini kapatma kararı alabileceğini ekledi.

Bulundukları mevkilere bakılınca Anhui ve Henan’ın Doğu Çin’in iç kısımlarında yer aldığı, Gansu eyaletinin ise Batı Çin’de İç Moğolistan ile sınır komşusu olduğu görülmektedir. Kripto para madenciliği tesislerinin kapatılmasının sebebinin kısmen çevresel ve kısmen finansal endişeler olduğu düşünülmekte.

Çin, Mart ayında 14. Beş Yıllık Planında belirlenen iddialı karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmak için hazırlanırken, finansal düzenleyiciler kripto para sektörünün finansal istikrar üzerindeki etkisinden endişe duyuyor.

Devletin internet sitesi Hefei Online, Ulusal Enerji İdaresi’nin Anhui’nin elektrik talebinin 2022’den itibaren arzını aşacağı konusunda uyardığını ifade etti. Bu da eyaletteki madencilik tesislerine vedanın ilk aşaması olarak görülmekte.

İç Moğolistan ve Sichuan gibi birçok eyalet de madencilik tesislerini bu nedenle kapattıklarını ve “yıktıklarını” açıkladı. Yani Çin’in madencilikteki hash rate oranının düşmesi ve hatta madencilik tesislerinin birer birer kapatılmasıyla dünya madencilik devi unvanını kaybetmesi bekleniyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version