Muhabbit

Çin’in Ulusal Blockchain Ağının İnternet Sitesi Açıldı!

Çin’in ulusal projesi, global web sitesine kavuştu!

Blockchain Teknolojisinin

Çin’in ülke çapındaki ulusal blockchain projesi (BSN), kısa bir süre önce resmi internet sitesine kavuştu.

10 Ağustos tarihinde yayına giren yeni BSN internet sitesi, küresel geliştiricilerin projeye katkıda bulunmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Altı İzinsiz Blockchain Ağı ile Entegrasyon

Yerel bir özel şirket olan Red Data Technology’nin sahibi ve BSN’in kurucu üyesi olan He Yifan, yaptığı açıklamada yeni internet sitesinin BSN hizmetlerini ve halka açık blockchain hizmetlerini portal üzerinde kullanılmasına izin verdiğini söyledi.

Yeni küresel projenin bir parçası olarak BSN artık Ethereum, EOS, Nervos, Tezos, NEO ve IRISnet dahil olmak üzere altı halka açık blockchainin canlı entegrasyonunu sunuyor. Bu, geliştiricilerin DApps oluşturmalarına ve denizaşırı BSN veri merkezlerinde veri depolama ve bant genişliği aracılığıyla nodeların çalıştırılmasına olanak sağlayacak.

Google ve AWS, BSN’nin Başlıca Ortaklarından

İnternet sitesine göre, BSN projesi Ekim 2020’de IRITA interchain hizmet merkezi ve merkezi olmayan Chainlink aracılığı ile “Zincirler Arası İletişim Merkezi’ni” başlatmayı planlıyor.

Ek olarak yeni internet sitesinde BSN ortakları olarak bir dizi büyük küresel teknoloji ve blockchain şirketi yer almakta. Google ve Amason Web Hizmetler, bulut hizmet sağlayıcısı olarak listelenirken, Hyperledger izinli bir blockchain tedarikçisi olarak belirtilmiş. “BSN’in fikrini ve vizyonunu gerçekten beğendikleri için birçok büyük bulut hizmeti sağlayıcısından destek aldık” diye bir açıklama yapıldı.

İlk olarak Ekim 2019’da pilot uygulamaya tabii tutulan Çin’in ulusal BSN ağı, başlangıçta küçük ve orta ölçekli işletmelerin izin verilen blockchainleri üzerinde blockchain uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olmak için konumlandırılmış. Program küresel ticari kullanım için Nisan 2020de resmi olarak başlatıldı. Programın bir diğer özelliği ise Çin hükümetinin desteği ile geliştirilmesidir.

Son Yazılar

Exit mobile version