Muhabbit

Çinli Demir Tüccarlarının Tercihi Kripto!

Çinli demir tüccarları, teknolojiyi takip ederek kripto paralara yönelmeye başladı.

demir

Çin demir cevheri sektörünün ithalatçıları teknolojiyi benimsemeye başladıkça, popüler olan USD para biriminden ziyade, ulusal para birimi yuan üzerinden ticari anlaşmalar yapmak için blockchain destekli platformları desteklemeye başladı.

China Economic Net’e göre, dünyanın en büyük demir madencilerinden bazıları, malzemeyi doğrudan Çin şirketlerine dolar dahil olmadan satmak için blockchain platformlarının benimsenmesi çağrısında bulundu.

Rapor, ithalatçıların, işlemleri Amerikan dolarına daha az bağımlı hale getirmek için ülkede resmi olarak piyasaya sürüldüğü andan itibaren dijital yuanı benimsemek istediklerini gösteriyor.

Blockchain ile Destekleniyor

Son zamanlarda, Ansteel Group International Economic and Trade Co. Ltd. ve Rio Tinto Group, blockchain ile desteklenen 100 milyon RMB ile sınır ötesi ödeme işlemini tamamladı.

International Finance News ile yapılan röportajda Rio Tinto’nun bir temsilcisi, blockchain destekli işlem hakkında yorum yaptı:

2014 yılının başlarında Baosteel ile RMB işlemi gerçekleştirdik. 2019 yılında liman işletmesini kurduk. Artık Çinli müşterilerimiz ürünlerimizi Çin limanlarından küçük miktarlarda satın alıp RMB ile ödeyebilecekler. Çinli müşterilerin ana tedarikçisi olarak, liman satışlarının mevcut müşterilerimize daha iyi hizmet vermemize yardımcı olacağına inanıyoruz.

Xinhua Haber Ajansı, 10 Ağustos tarihinde, yılın ilk yarısı için, RMB sınır ötesi makbuz ve ödemelerin yıllık %36,7 artışla 12.7 milyon RMB olduğunu bildirdi.

Görünüşe göre, doların değer kaybetmesi Çinli iş adamlarının farklı çözümlere yönelmesine sebep oluyor. Bununla beraber Çin’in dijital yuanı nelere sebep olacak merakla bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version