Muhabbit

Çinli Dev Şirketten Yeni Patent Başvuruları!

Tencent, yaptığı araştırmaları ve geliştirmeleri blockchain teknolojisine doğru genişletmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde firma, fon yönetimi ve reklamcılık için DTL tabanlı çözümleri detaylandıran patent başvuruları yaptı.

Çin’in yerel haber ajanslarından Egsea’nın 18 Haziran’da yaptığı habere göre, patent başvurularının blockchain tabanlı müşteri uygulamalarını, donanımsal cihazları ve medya depolama sistemlerini de içerdiğinin altını çizdi.

Son zamanlarda yapılan bu başvurular, şirketin bulut depolama, yapay zeka ve nesnelerin interneti alanlarına kurumsal bir kimliğe sahip olmasını sağladı.

Tencent DLT Patentleri Topluyor

Tencent’in yapmış olduğu bu yeni başvurular, şirketin sahip olduğu blockchain patent sayısının baskınlığını ciddi bir şekilde arttıracak.

Nisan ayında, yerel medya kuruluşu China Banking News’ın açıklamalarına göre 2019 yılında şirket diğer firmalardan çok daha fazla patent başvurusu yapmış. Şirketin 2019 senesi içinde yaptığı başvuruların sayısı ise 718.

Geçtiğimiz sene blockchain dalında dünya üzerinde 5800 patent yapılmış. Bu durumda Tencent, geçtiğimiz yıl başvurulan patent sayısının yaklaşık %12.4’ünü elinde tutuyor.

Blockchaine Yatırım

Mayıs ayında Tencent, önümüzdeki 5 sene boyunca gelişen teknoloji türlerine 70 Milyar$ yatırım yapacağını açıklamıştı. Tencent’in 5 yıllık yatırım planının en önemli aktörleri ise blockchain, yapay zeka ve nesnelerin interneti olarak açıklandı.

Bu duyurudan yaklaşık bir kaç hafta sonra şirket, bir blockchain ittifakı kuracağını duyurdu. Şirketin bu hareketiyle beraber üniversiteler, düşünce kuruluşları, teknoloji şirketleri ve endüstriyel kuruluşlar DLT teknolojisinden yararlanıp araştırmalar yapacak ve endüstri standartlarını yukarılara taşıyacaklar.

Son Yazılar

Exit mobile version