Muhabbit

Çinli Şirketler ‘Metaverse’ Marka Yarışında!

Şirketler Çin Halk Bankası’nın uyarılarını yeterince ciddiye almadılar. Metaverse ile ilgili ticari markaları tescil ettirmek için birbirleriyle yarıştılar.

Blockchain Teknolojisinin

Çin’deki kripto para yasakları yatırımcıları caydırmışa benzemiyor. Çin Halk Bankası’nın (PBOC) ‘metaverse’ ve NFT’ler hakkında yakın bir tarihte uyarı yapmasına rağmen birçok Çinli şirket metaverse ile ilgili ticari marka başvurusunda bulundu.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Çin Halk Bankası yetkililerinden Gou Wenjun, 2021 Kasım’da gerçekleşen bir toplantıda dijital varlıkların tehlikeleri hakkında konuşmuştu. Yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Gou Wenjun, dijital varlıkların reel hayatta fiziksel bir temele dayandırılamadığı için yasa dışı ticari faaliyetlerde rahatlıkla kullanılabileceğini iddia etmişti.

Fakat şirketler Çin Halk Bankası’nın uyarılarını yeterince ciddiye almadılar. Metaverse ile ilgili ticari markaları tescil ettirmek için birbirleriyle yarıştılar. Yerel bir gazete haberine göre, 1360 kadar Çinli şirket bu hafta sonuna kadar ‘metaverse’ ile ilgili tam 8534 ticari marka başvurusu yaptı.

Huwaei ve Hisense de Metaverse Marka Başvurusu Yaptı

Daha çok teknoloji şirketlerinin ilgi gösterdiği marka tescil başvurularında Huawei ve Hisense gibi büyük şirketler dikkat çekti. Huwaei ‘Meta OS’ (Meta İşletim Sistemi) için marka tescil başvurusunda bulundu, Hisense ise sosyal hizmetler, reklamcılık ve bilim gibi farklı alanlarda çeşitli başvurular yaptı.

Oyun ve teknoloji alanında lider olan Tencent şirketi de; ‘QQ Metaverse’, ‘QQ Music Metaverse’ ve ‘Kings Metaverse’ gibi yüzlerce metaverse konulu ticari marka başvurusunda bulundu.

Şirketler marka tescili konusunda hızlı davranmış olsalar da Çin Komünist Partisi’nin 9 Aralık tarihli resmi gazetesinde bu konu tekrar gündeme geldi. Dijital varlıkları olan yatırımcıların ‘metaverse’lerdeki mülk satışlarının yüksek risk taşıdığı gazetede açıkca hatırlatıldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version