Muhabbit

Çinli Teknoloji Devi, Metaverse Üzerindeki Sanal Konserler İçin Patent Başvurusu Yaptı!

Şirket, Çin’in metaverse adımlarına öncülük etmek istiyor.

çin metaverse

çin metaverse

Çinli teknoloji devi Tencent, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne (CNIPA) sanal konserler için patent başvurusunda bulundu. 

Bilindiği üzere Çin Merkez Bankası (PBoC), metaverse ve NFT’lere karşı güçlü duruş sergiliyor ve onları Kara Para Aklamayı Önleme (AML) araçlarıyla izleyeceğini söylüyor.

Ancak Merkez Bankası’nın açıklamalarına rağmen, şirketler bu alanlara olan ilgisini devam ettiriyor. Yerel haber ajansı The Paper, binden fazla Çinli şirketin, metaverse ile ilgili 16.000’den fazla ticari marka başvurusunda bulunduğunu belirtiyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Şimdi ise yapılan açıklamada, Çin’in uluslararası teknoloji ve dev video oyun şirketi Tencent, Çin’in metaverse adımlarına öncülük etmek istiyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın sonunda Tencent, festival süresince 1,1 milyondan fazla hayranın katıldığı TMELAND adlı bir yeni yıl kutlamasını metaverse üzerinde gerçekleştirdi.

Şirketin atmış olduğu bu adım, Çin’in ilk sanal konseri olarak kayıtlara geçti. Bu gelişmelerin ardından Tencent, gerçekçi sanal konserler oluşturmak için hareket yakalama teknolojisini kullanan Los Angeles merkezli animasyon konser şirketi Wave’i de satın aldı.

Wave konserleri geçmişte son derece başarılı oldu ve pandemi sırasında müzisyenlerin hayranlarla etkileşim kurmasının yeni bir yolu olarak popülaritesini artırdı. 

Hatta ünlü grup The Weeknd, geçen yıl ağustos ayında TikTok’ta canlı bir sanal konser yayınlamak için Wave hizmetlerini kullandığında, dünya çapında yaklaşık iki milyon izleyiciye ulaştı ve “Eşit Adalet Girişimi” için 350.000 dolar topladı.

Düzenleyici Kurumlar Endişeli

26 Kasım 2022’de bir ulusal finansal güvenlik zirvesinde konuşan Çin Merkez Bankası’ndaki AML biriminin yöneticisi Gou Wenjun, NFT’ler ve metaverse gibi kripto para ekosisteminin yeni trendleriyle ilişkili tehlikeler konusunda uyarıda bulundu.

Yetkili ayrıca, bu varlıkların düzenlenmedikleri takdirde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı gibi yasa dışı amaçlarla kolayca kullanılabileceğini iddia etti.

Bunun yanında Çin Komünist Partisi’nin yayımladığı bir raporda, metaverse hakkında düzenlemenin inovasyondan önce gelmesi için teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version