Muhabbit

Çinli Teknoloji Devi Tencent, Dünya Miraslarını NFT Haline Getirecek!

Çinli teknoloji devleri, kendi izin verilen blok zincirlerini kullanarak NFT alanına geçiş yapıyor.

tencent-dunhuang

tencent-dunhuang

Çinli teknoloji devleri, son zamanlarda, değiştirilemez token (NFT) alanına hamleler yapmaya devam ediyor.

Bu hamlelerin sonuncusunda Çinli teknoloji devi Tencent, yakın zaman önce yaptığı açıklamada, Çin’in Gansu eyaletindeki UNESCO dünya mirası alanı olan Mogao Mağaraları’nın simgesel duvar resimlerini dijitalleştirmek için Dunhuang Akademisi ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Proje, Tencent’in kültürel mirası korumak ve teşvik etmek için bir hayır kurumunda blok zincir teknolojisini kullanma teklifinde NFT pazarına yaptığı ilk hareket olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni girişim ile Tencent, izinli blok zinciri Zxinchain’de her biri Mogao Mağaralarından benzersiz bir tabloyu dijitalleştiren 9.999 adet NFT yayınlamayı hedefliyor. 

NFT’ler Çok İlgi Görüyor

Tencent’teki Dunhuang projesine liderlik eden Fino Feng, Cuma günü itibarıyla test çalışmalarına yaklaşık 380.000 kişinin katıldığını ve tüm NFT’lerin yayımlandığını söyledi. 

Feng ayrıca yeni girişim için şu açıklamada bulundu:

“Kültürel mirasın korunmasına daha fazla farkındalık getirmek için blok zinciri teknolojisini kullanmak istiyoruz. NFT’ler geleneksel kültürümüz için dijital taşıyıcı olabilir ve insanlarla köprü kurabilir.”

NFT

Tencent Blockchain ürün direktörü Qin Qing, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, girişimin yalnızca birincil pazar düzeyinde gerçekleştiğini, kullanıcıların normalde Opensea’da dijital sanatlarla yapabilecekleri gibi NFT’yi takas edemeyeceklerini söyledi. 

Ancak Qin, gelecekte, Çin’de NFT‘ler hakkında daha net bir düzenleme olduğunda, üçüncü taraf ortakların, kullanıcıların NFT’lerini değiştirebilecekleri bir pazar oluşturmasına izin vermek için sistemi açma fikrine açık olduklarını söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version