Muhabbit

Çinli Teknoloji Devleri Yüzlerce Patent Başvurusu Yaptı

Steven Zheng’in yaptığı bir araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl Çinli teknoloji devleri Tencent ve Alibaba, blockchain alanında en çok patent başvurusu yapan şirketler oldu.

Tencent ve sahip olduğu diğer şirketler, Alibaba Group ile birlikte 1186 adet patent başvurusu yaptı. Bu başvuruların 718’ini Tencent, geri kalan 470’ini ise Alibaba Group yaptı. Şu an Dünya üzerinde blockchain ile ilgili patent sayısı toplamda 5.800 adet. Yani, Tencent ve Alibaba Group ikilisi dünya üzerindeki patentlerin yaklaşık %20’sini elinde tutuyor.

Tencent ve Alibaba’nın ardından, 269 adet patent başvurusuyla WeBank, 112 adet ile Ruize Technology ve 75 adet ile Ant Financial geliyor. Ayrıca bu üç şirkette tıpkı Tencent ve Alibaba gibi Çin merkezli. Yaklaşık olarak bütün bu başvurulan patentlerin %3’ü bu sene içinde patent merkezleri tarafından onaylanmış durumda.

Bu durumun sebebi, çok büyük oranda Çin Hükümeti’nin uygulamakta olduğu 13. 5 Yıllık Kalkınma Planı’nın bir parçası olarak Blockchain teknolojisini kullanmak istemeleri.

2019 ve 2018’de yapılan bazı anketlere göre Çin vatandaşları, dünyanın geri kalanına nazaran blockchain teknolojisini çok stratejik bir hamle olarak nitelendiriyor. Ayrıca 2018’de ki ankete bakılırsa, katılımcıların %49’u blockchain teknolojisini bulunduğu iş kolunda hali hazırda kullanıyor. Aynı anketin Birleşmiş Devletler’deki oranı ise %14 olarak kayıtlara geçildi. Görüldüğü üzere Çin, bu teknolojiyi rakiplerinden çok daha hızlı bir şekilde benimsemiş ve kendi yararları için kullanmaya başlamış.

Bildiğiniz gibi, çok büyük bir potansiyele sahip olan blockchain teknolojisi çok yakın bir gelecekte, iş hayatının işleyişini dünya çapında değiştirecek. Çin, açık bir şekilde an itibariyle bu potansiyeli en çok kullanan ülke ve gelecekte de bu teknolojinin nimetlerinden yararlanacak gibi görünüyorlar.

 

Son Yazılar

Exit mobile version