Muhabbit

Çinli Yatırımcılar Bitcoin Madencilik Tesislerine Geri Döndü!

İran’da Bitcoin madenciliği tüm hızıyla devam ediyor.

Bitcoin Madencilik

Dört aylık bir kapanmanın ardından, İran’ın en büyük Bitcoin madencilik tesisi faaliyetlerine devam edecek.

IranWire tarafından yayınlanan bir habere göre, Bitcoin madencilik çiftliğindeki operasyonları tekrardan başlatma kararı, Çinli yatırımcılar tarafından sağlanan büyük finansman dolayısıyla gerçekleşti.

İran’ın güneydoğusundaki Kerman’daki bir şehir olan Rafsanjan’da bulunan madencilik tesisi, 2021’in başlarında tartışmaların konusu olmuştu.

Ocak ayında eyalet yetkilileri, İran’daki büyük elektrik kesintileri sebebi ile madencilik tesisinin kapatılması emrini verdi.

Nitekim, Rafsanjan Bitcoin madencilik tesisinin 175 megavat-saat elektrik tükettiği bildirildi. Bu değer, İran’daki kripto madencilerine tahsis edilen toplam gücün neredeyse üçte biri. 2019’da kurulan BTC madencilik tesisi, bildirilenlere göre Orta Doğu’daki en büyük veri merkezi.

Rafsanjan temsilcisi Hossein Jalali, Çarşamba günü belediye meclisine hitaben yaptığı konuşmada, Bitcoin madencilik tesisine yapılan büyük yatırımların “kaybedilmemesi gerektiğini” söyledi.

Fakat yerli halk, madencilik tesisinin yeniden faaliyete geçmesi ile beraber tekrar elektrik kesintisi problemleri yaşayacağı konusunda endişeli.

Bildiğiniz gibi Rafsanjan tesisi, özellikle Orta Doğu’daki Çin destekli en büyük Bitcoin madencilik tesislerinden biri.

Bildiğiniz gibi katı elektrik tüketimi yasaları, madencileri bazı büyük kripto madenciliği merkezlerinden uzaklaştırmaya başladı. Ülkenin ucuz elektrik ücretleri göz önüne alındığında, İran muhtemelen bu tür işletmeler için iyi bir alternatif olarak görünüyor.

Bu arada, İran’ın büyüyen kripto madencilik yatırımları, ülkedeki büyük şehirlerde hava kalitesinin kötüleşmesinden de sorumlu tutulmuştu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version