Muhabbit

Çin’li Yetkililer Bitcoin Madencilerinin Elektriğini Kesti!

Çin’in Bitcoin hash oranına göre en büyük dördüncü eyaletinde, elektrik üreticilerine, kripto madencilerine güç sağlamama talimatı verildi.

Çİn kripto para madenciliği

30 Kasım tarihinde çıkan bir habere göre, Çin’in Bitcoin hash oranına göre dördüncü büyük eyaleti olan Yunnan’daki elektrik üreticilerinin kripto madencilerine güç sağlamayı bırakmaya zorlandıkları bildirildi. 

Çinli kripto muhabiri Colin Wu 30 Kasım tarihinde sosyal medya platformu Twitter’da bir açıklama yaparak birçok madencinin kendisine yasaktan bahsettiğini belirtti. Wu, ayrıca elektrik üreticilerine verilen resmi belgelerin taranmış kopyalarını da açıklamasının altına ekleyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu. Açıklamasına devam eden Wu, yasağın ekonomik çıkarlar nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini bunun Çin hükümeti tarafından kripto madenciliğine baskı yapma arzusunun göstergesi olamayacağını da söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu olayın etkisini abartmaya gerek yok. Çin yerel enerji şirketlerinin kripto madenciliğine yönelik tutumu genellikle değişiyor. Bu durum siyasi baskıdan çok ekonomik çıkarlar için yapılmış bir taleptir.”

Cambridge Üniversitesi’nin Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi (BECI)’ne göre Yunnan, Nisan 2020 itibariyle Xinjian, Sichuan ve İç Moğolistan’dan sonra, madencilik karma oranına göre Çin‘in dördüncü en büyük bölgesi konumunda bulunuyor.

Bu durum kripto para madencilerine yapılan ilk müdahale değil. Hatırlanacağı üzere Haziran ayında Yunnan yetkilileri, yedi tanesi halen yapım aşamasında olan toplamda 64 yetkisiz madencilik faaliyetinin durdurulması kararını vermişti. Yetkililer, madencilerin yerel hidroelektrik santrallerine kaçak yollar ile bağlandığını ve bu durumun da hem vergi kaçırmaya neden olduğunu hem de güvenlik riski meydana getirdiğini açıklamıştı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version