Muhabbit

CipherTrace Bankaların Kör Noktasını Ortadan Kaldırıyor!

Yayınladıkları “Armada” isimli yeni araç ile bankacılık sektörüne derinlemesine hizmet vermeyi amaçlayan CipherTrace, bankaların kripto paralar ile ilgili işlemlerinin takibini kolaylaştıracak.

ciphertrace

CipherTrace blockchain endüstrisinde ağ güvenliğini inceleyen ve analiz yapan bir firma olarak öne çıkmakta.

Yayınladıkları “Armada” isimli yeni araç ile bankacılık sektörüne derinlemesine hizmet vermeyi amaçlayan CipherTrace, bankaların kripto paralar ile ilgili işlemlerinin takibini kolaylaştıracak.

Armada projesi şirketin, ABD’deki bankaların bilgileri dışında yılda yaklaşık 2 milyar $’lık bir kripto para işlemi gerçekleştirdiğini farketmesi ile ortaya çıkmakta. Bankaların kripto paralar ile ilişkili firmalara para transferi gerçekleştirdiği ve bunun farkında bile olmadığının ortaya çıkması üzerine CipherTrace, “Armada” projesini başlatmış.

Bankalar kripto paralar ile işlem yapan borsa ve aracı kurumlara müşteri istekleri doğrultusunda transferleri gerçekleştiriyorlar. Fakat bankalar bu kurumların kripto paralar ile ilişkili oldukları hakkında bilgiye sahip olmadan bu transferleri gerçekleştiriyorlar.

Armada sayesinde bankaların KYC (know your customer) ve AML (anti-money laundering) prosedürlerine uymayan kurumlara, yani yasa önünde “para kaçırıyor” veya “para aklıyor” olarak gözüken şirketlere gerçekleştirilen transferlerin önüne geçmiş olacak.

Bankalar yeni araç sayesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen kuruluşları tespit ederek transferlerin önüne geçebilecek. Bu sayede bankacılık sektöründe “kör nokta” olarak tabir edilen belirlenemeyen transferlerin önüne geçilebilmiş olacak.

 

Armada İle Sorunlu Cüzdan Adresleri De Tespit Edilebilecek

Armada çözümü ile kripto paralarda blockchain üzerinde takip işlemlerinin de gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bu sayede sorunlu cüzdan adreslerinin de tespit edilebileceğinini belirten CipherTrace bilinmeyen işlemlerin ortadan kalkmasını hedeflemekte.

CipherTrace kripto para sektöründe adını oldukça sık duyduğumuz Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’ın şirketi tarafından da desteklenmekte.

Armada sayesinde bankaların transfer öncesinde “karşı taraf riskleri”nden korunabilecekleri belirtilirken, bu sayede bankaların gelecekte önlerine gelebileeck problemleri çözebileceklerinin altı önemle çizilmekte.

Daha önce benzer problemleri yaşayan bankaları düzenleyici kurumlar ile problem yaşadığı şirket tarafından belirtilirken, sonradan üstlenilecek masrafların çok büyük olduğu da belirtilmekte.

CipherTrace’in bankalar için sunduğu çözüm hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

Son Yazılar

Exit mobile version