Muhabbit

Circle, 400 Milyon Dolarlık Yatırım Turu İçin BlackRock İle Ortaklık Kuruyor!

Şirket, stratejik bir yatırımcı olarak yatırım yönetim devi BlackRock ile ortaklık kuruyor.

circle usdc

circle usdc

Küresel bir finansal teknoloji firması ve aynı zamanda kripto para ödeme şirketi olan Circle, oldukça önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

Kısa süre önce yapılan duyuruda, 400 milyon dolarlık bir finansman turu başlattığını belirten şirket, bu girişim için stratejik bir yatırımcı olarak yatırım yönetim devi BlackRock ile ortaklık kuruyor. 2022 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanan yatırım turunun, Fidelity Management, Marshall Wace LLP ve Fin Capital’den de destek aldığı belirtildi.

BlackRock USDC Nakit Rezervinde Rol Oynayacak

Dev şirket BlackRock ile ortaklık anlaşması imzalayan Circle, yapılan açıklamada, sermaye piyasası uygulamalarını keşfetmek istediğini belirtiyor. Ayrıca yeni girişim kapsamında yeni ortak BlackRock’ın, USDC nakit rezervlerinin varlık yöneticisi olarak da rol oynayacağı dile getirildi.

Bilindiği üzere USDC, 1 ABD doları değerinde olmak üzere tasarlanmış, yani dolara sabitlenmiş bir stablecoindir. Eylül 2018’de Circle ve kripto para borsası Coinbase tarafından ortaklaşa oluşturulan ve Centre adlı bir konsorsiyum tarafından sürdürülen USDC’nin, 2020 yılının başlarında 400 milyon olan piyasa değeri, bugün 50 milyar doların üzerine çıkmış durumda.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Circle’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire, şu ifadelere yer verdi:

“USDC gibi dolara sabitlenen dijital para birimleri, küresel bir ekonomik dönüşümü destekliyor. Bu dönüşüme katkı sağlayan Circle’ın teknoloji altyapısı da bu değişimin merkezinde yer alıyor.”

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version