Muhabbit

Circle, USDC’nin Hedera Ağında İşlemlere Başladığını Duyurdu!

USDC büyümeye devam ediyor.

usdc

Popüler stablecoin USD Coin (USDC) için oldukça önemli bir duyuru geldi.

Coinbase ve Circle ortaklığında oluşturulan ve Centre Konsorsiyum’u tarafından yönetilen USDC, farklı blockchain platformlarında da bulunma kararı aldığını açıkladı.

USDC stabilcoini ihraç eden Circle, kripto paranın Hedera Hashgraph blok zinciri ağına da eklendiğini duyurdu. İlk olarak Ethereum ağında işlemlere başlayan USDC, devam eden süreçte Algorand, Stellar ve Solana üzerinde de işlemlere başlamıştı.

Bu hamle ile USDC Hedera’da bulunan ilk stablecoin oldu. 2018’de piyasaya sürülen Hedera, Google ve IBM dahil olmak üzere farklı kuruluşlar tarafından sahip olunan ve yönetilen bir blok zinciri ağıdır. Zamanla izinsiz bir modele geçmeyi hedefleyen Hedera ağı üzerindeki kuruluşlar ağ üzerinde “izin verilen” node’ları çalıştırabiliyor. 

USDC’nin Hedera’daki kullanılabilirliği ile ağ, merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarını platformuna getirmeyi umuyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay, Hedera yönetimi, DeFi uygulamaları da dahil olmak üzere Hedera ekosistemin gelişmesi için 10,7 milyar HBar tokenı ayırdı. Bu yaklaşık olarak 4 milyar $ değerinde bir desteğe denk geliyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

HBAR Vakfı CEO’su ve İcra Direktörü Shayne Higdon, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hedera ağında USDC’nin lansmanı ile HBAR Vakfı, ağ üzerinde DeFi uygulamalarının geliştirilmesini ve başlatılmasını kolaylaştırma misyonunu yerine getirme yolunda önemli bir adım atıyor. Bu entegrasyon, Hedera ağındaki büyüyen tokenize ekonomi ile iyi uyum sağlayacak ve yeni projelerin yönlendirilmesine yardımcı olacak. Bu uygulamaları pazara sunmak için toplulukla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bilindiği üzere Stablecoinler, DeFi pazarında önemli bir rol oynamaktadır. Yatırımcılar, bu paraları ticaret yapmak ve DeFi protokollerinde yüksek getiri elde etmek için ödünç vermek için kullanırlar.

USDC Birçok Ağda Bulunuyor

Hedera’nın eklenmesiyle Circle, artık Ethereum, Algorand, Solana, Stellar ve TRON dahil olmak üzere toplam altı blok zincirinde USDC’ye destek sağlamış oldu.

Tether’den (USDT) sonra piyasadaki en büyük ikinci stablecoin olan USDC, The Block’s Data Dashboard’a göre, USDT’nin 72 milyar doları aşan arzına kıyasla, 33 milyar dolar toplam arzı ile ikinci sırada yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version