Muhabbit

Circle Uzun Zamandır Beklenen Nakit Rezervini Duyurdu!

Circle, 55.7 milyar dolar nakit ABD doları destekli stablecoin rezervlerini yakından detaylandıran ilk aylık raporunu yayınladı.

circle usdc

circle usdc

Circle, Haziran 2022 sonunda 55.7 milyar dolar nakit ve üç aylık ABD Hazine tahvillerini gösteren ABD doları destekli stablecoin rezervlerini yakından detaylandıran ilk aylık raporunu yayınladı.

Dolara sabitlenmiş stablecoin USDC ile tanınan finansal teknoloji şirketi, söz konusu raporda yasal düzenlemeye tabi ABD bankalarında 13,58 milyar dolar nakit tuttuğunu açıkladı. Bahsi geçen bankalar Bank of New York Mellon, Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, Signature Bank, Silicon Valley Bank, Silvergate Bank ve US Bancorp olarak belirtildi.

USDC’yi tam destekli olarak tanımlayan Circle, 30 Haziran 2022 itibarıyla dolaşımda 55,57 milyar USDC olduğunu bildirdi. Şirket ayrıca Haziran 2022’de EUROC adlı bir euro destekli stablecoin’i piyasaya sürdü. Bu menkul kıymetlerin ağırlıklı ortalama vadesinin 43,9 gün olduğu belirtiliyor.

Circle, üç aylık Amerikan Hazine Bakanlığı menkul kıymetlerinde de 42.12 milyar dolar tuttuğunu açıkladı. Listede 5 Temmuz 2022 ile 29 Eylül 2022 arasında vadesi dolan 19 menkul kıymet olduğu ifade ediliyor.

“USDC rezervi yalnızca nakit olarak ve USDC sahiplerinin yararına ayrılmış hesaplarda tutulan üç aylık ABD Hazinelerinde bulunur. Bu rezervler Circle’ın faaliyetlerinden tamamen ayrıdır.”

Şirket, 2018’de USDC’yi tanıttığından bu yana aylık olarak üçüncü taraf onayları aldığını da sözlerine ekledi.

Circle

Circle Şirketi Arzu Edilen Şeffaflığa Eriştirmeyi Hedefliyor

Söz konusu açıklama, Circle’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire’nin 2 Temmuz 2022’de bir tweet dizisinde vurguladığı “Nasıl Kararlı Olunur” başlıklı bir dizi Circle blog gönderisinin en sonuncusu olarak dikkat çekiyor. Allaire, bu tweet dizisini sosyal medyada dolaşan USDC’nin çöküşle karşı karşıya olduğu iddialarını reddetmek için paylaşmıştı.

İlginizi çekebilir: Circle, USDC’nin Polygon Ağında İşlemlere Başladığını Duyurdu!

Son yayınlanan yeni bir ileti dizisinde Allaire, USDC rezervleriyle ilgili açıklamanın şirketin şeffaflığa odaklanmaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

“USDC çevresinde şeffaflığı ve ifşayı artırma taahhüdümüzün bir parçası olarak, bugün USDC rezerv varlıklarının her bir Hazine bonosuna ve nakit rezerv saklama görevlileri listesine göre ilk aylık dökümünü yayınlıyoruz.” 

Allaire, şeffaflığa erişme yolunda şirketin bu ve benzeri çabalarının devam edeceğinin de altını çizdi. Nihai hedefin ise rezerve varlıklarını gündelik olarak yayımlamak olduğunu belirtti. 

Paxos da 8 Temmuz 2022’de Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) stablecoin’lerini destekleyen rezervler için aylık olarak ayrıntılı açıklamalar sağlamaya başlayacağını duyurmuştu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version