Muhabbit

Citi Bank, Metaverse Sektörünü Büyük Bir Fırsat Olarak Görüyor!

Citi Bank, metaverse ekonomisi için toplam pazarın 2030 yılına kadar 8 trilyon dolar ile 13 trilyon dolar arasında olabileceğini düşünüyor.

Citi Metaverse

Citi Metaverse

Citi Bank, metaverse ekonomisi için toplam pazarın 2030 yılına kadar 8 trilyon dolar ile 13 trilyon dolar arasında olabileceğini tahmin ediyor. Bununla birlikte banka, metaverse kullanıcılarının sayısının beş milyara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Citi, 31 Mart 2022 Perşembe günü “Metaverse ve Para: Geleceğin Şifresini Çözmek” başlıklı yeni bir rapor yayımladı. Küresel bankanın yaklaşık 200 milyon müşteri hesabı var ve 160’tan fazla ülkede hizmet veriyor.

Metaverse ve Para: Geleceğin Şifresini Çözmek

184 sayfalık rapor, metaverse kavramının çeşitli yönlerini inceliyor. Metaverse’ün ne olduğunu ve başka hangi dijital yenilikleri içerdiği ele alınıyor. Değiştirilemez tokenlar (NFT’ler) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) kavramları da aslında metaverse’ün büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Metaverse ekonomisiyle ilgili olarak Citi şu açıklamaları yaptı:

Metaverse, internetin yeni nesli olabilir. Fiziksel ve dijital dünyayı kalıcı ve sürükleyici bir şekilde birleştiriyor. Metaverse sadece sanal bir gerçeklik dünyası değil.

PC’ler, oyun konsolları ve akıllı telefonlar aracılığıyla erişilebilen bir metaverse, çok büyük bir ekosisteme sahip olabilir.

Citi, metaverse ekonomisi için toplam pazarın 2030 yılına kadar 8 trilyon ile 13 trilyon dolar arasında büyüyebileceğini tahmin ediyor. Raporu incelemeye devam ettiğimizde Citi, toplam metaverse kullanıcı sayısının yaklaşık beş milyar olabileceğini söylüyor.

Rapor, kullanıcıların metaverse’e nasıl erişeceği konusunu da ele alıyor ve gelecekte metaverse’ün dijital olarak daha fazla tokenı kapsayacağını öne sürüyor. Citi, daha fazla tokenı kapsayacağını düşünse de itibari para birimlerinin de kullanılacağını düşünüyor.

Metaverse’te para, farklı biçimlerde bulunabilir. Örneklendirecek olursak; oyun içi tokenlar, stablecoinler, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) ve kripto para birimleri metaverse’te kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Citi raporu, metaverse’teki dijital varlıklar ve NFT’ler, kullanıcılar için sahiplik mülkiyeti sağlayabileceğini de söylüyor.

Bankalar Metaverse Sektörü İle İlgileniyor!

2022 Ocak ayında, küresel yatırım bankası Goldman Sachs, metaverse’ün 8 trilyon dolarlık bir fırsat olabileceğini söyledi. Bir başka büyük yatırım bankası olan Morgan Stanley, 2021 Kasım ayında metaverse için aynı öngörülerde bulundu. Son olarak Bank of America, metaverse’ün tüm kripto para ekosistemi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version