Muhabbit

Citi Group’un Kripto Para Eş Başkanları, Kendi Girişimlerini Oluşturacak!

Citi Group’un eş başkanları, kendi girişimlerine odaklanacağını açıkladı!

Citi

Citi Muhabbit

Citi Group’un Dijital Varlıklar Eş Başkanı Alex Kriete, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruyla, bankacılık devinden istifa ettiğini açıkladı.

Bununla birlikte Kriete, mevcut işinden ayrıldıktan sonra kendi kripto para girişimini geliştirmeyi düşündüğünü de belirtti. Fakat Kriete bu konu hakkında ayrıntı vermekten kaçındı.

Citi Group’un Eş Başkanları Kendi Girişimi Kuruyor!

Geçtiğimiz 2021 yılının ortalarından bu yana Kriete, Dijital Varlıklar Grubu’nu Greg Girasole ile birlikte yönetiyordu. Bununla birlikte Girasole de kendisinin bu pozisyondan ayrıldığını açıkladı ve Kriete ile birlikte kendi girişimlerine odaklanacaklarını açıkladı.

Elde ettiğimiz bilgilere göre ikili, önümüzdeki haftalarda girişimleri hakkında yeni bilgiler verecek.

Kriete, yeni girişimi için heyecan duyduğunu ifade ediyor. Bunun en büyük sebebi ise, “küresel sermaye piyasalarında, yeni iş modellerinin oluşumunun öneminin artması” oldu.

Görünüşe göre Kriete, beş yıldan uzun bir süredir kripto paralara ilgi gösteriyor. Öncelerde kişisel bir ilgi süreci yaşayan eş başkan, yıllar geçtikçe ekosisteme katkıda bulunmak için adımlar atmak istemiş.

Kriete ve Girasole, Citi Group’un varlık yönetimi kısmında bulunan dijital varlıklar grubunu denetliyordu. Bununla birlikte bankanın Kurumsal Müşteri Birimi‘nde de başka bir dijital varlık birimi mevcut.

Citi Group’taki ikili, örnek olarak gösterebileceğimiz ilk isimler değiller. Kısa bir süre önce farklı bir Citi yöneticisi Matt Zhang, 1,5 milyar $’lık bir kripto para fonu başlatmak için harekete geçti. Bununla birlikte uzun bir süredir Goldman Sachs yöneticisi olan Roger Bartlett, “kripto para ekonomisini benimseme zamanının” geldiğini söyledi ve Coinbase’e katılmak için bankadan ayrıldı.

Bununla birlikte Metaverse için 1 trilyon dolarlık bir piyasaya sahip olacağını düşünen JPMorgan Chase, metaverse’de öncü hamleler yapan bir banka olarak öne çıkıyor. Bildiğiniz gibi banka, geçtiğimiz günlerde Decentraland’de sanal bir arazi satın almıştı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version