Muhabbit

Citibank: Bitcoin 2021’de 318.000$ Olacak!

Citibank, Bitcoin için teknik analiz yayınladı.

Citibank

Citibank tarafından, kurumsal müşterileri için hazırlanan yeni bir Bitcoin teknik analizi, Aralık 2021’de 318.000 $’sık bir potansiyele işaret ediyor.

Citibank Analistlerinin Hazırladığı Bitcoin Fiyat Tahmini. Kaynak: Twitter

Twitter yorumcusu Alex’in 14 Kasım’da vurguladığı gibi, şu anki Bitcoin fiyatının, 2021 hedef fiyatı için çok kısa bir vakti var. Bununla beraber, analiz, Bitcoin’in fiyatının “muhtemelen artmaya devam edeceğini ve ciddi kazanımlar elde edeceğini” gösteriyor.

Bitcoin’in 21. yüzyıl altını olarak tanımlayan analist Tom Fitzpatrick, ilk olarak “tahmin edilemez ralliler ve ardından acı verici düzelmeler” ile karakterize olmuş uzun vadeli Bitcoin fiyat eğilimine işaret ediyor.

Bununla beraber özellikle, BTC’nin şu ana kadarki üç büyük yükseliş döneminin uzunluğu artmakta. Başlangıçta, 2010-2011 arasında 10 aylık yükseliş, ardından 2011-2013 arasında iki yıllık ve son olarak 2015-2017’yi kapsayan 3 yıllık yükseliş vardı.

Bu düşüncelerin aksine, Fitzpatrick, son iki boğa koşusunu takip eden düzeltme süresinin yaklaşık 12 ayda sabit kaldığını öne sürüyor.

Analize göre, bu düzeltme, 2019’un başlarında başlayan ve potansiyel olarak 2022’nin sonlarına kadar dört yıl sürecek bir boğa koşusunun tam ortasında yer alıyor.

Fitzpatrick, Citibank’ın boğa koşusu tahmini son derece olasılık dışı olarak görülebileceğini kabul ederken, “Bitcoin lehine argümanların pekala gerçekleşebileceği bir noktada, bunun sadece 102 katlık bir ralli olacağına dikkat çekiyor. Ve 102 katlık ralli, şimdiye kadar yaşanmış 3 rallinin en düşünü olacak.

Bu argümanlar, koronavirüs salgını vurduğunda Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın para politikasında meydana gelen bir değişikliği de içeriyor. Bu değişiklik, yeni para üretiminde büyük ve sürekli bir artışla karakterize ediliyor, ekonomi ve istihdam yeniden toparlandığında ise ABD’nin bu durumu kısıtlama niyeti pek görünmüyor.

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version