Muhabbit

Citigroup Bitcoin Vadeli İşlemleri İçin Düzenleyicilerden Onay Bekliyor!

Citigroup, Bitcoin vadeli işlemleri hizmeti vermek için düzenleyicilerden onay bekliyor.

citigroup muhabbit

citigroup muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri merkezli dünya bankacılık devlerinden Citigroup, Bitcoin vadeli işlemleri hizmeti vermek için düzenleyicilerden onay bekliyor.

CoinDesk’e konuşan ismini veyahut mevkiini açıklamak istemeyen bir banka çalışanı, bankacılık devi Citigroup’un CME (Chicago Ticaret Borsası) Bitcoin vadeli sözleşmelerinde işlem yapmaya başlamak için düzenleyicilerden onay beklediğini ifade etti.

Gerekli düzenleyici onayları üzerine çalışan Citigroup’un, Bitcoin vadeli işlem ticareti teklifinde bir başka bankacılık devi Goldman Sachs’e katılacağı eklendi.

Bitcoin 50 bin dolar seviyesine tekrar bir yükseliş gösterirken banka müşterilerinin de Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleriyle alakalı taleplerde bulunduğu bildirildi.

Citigroup’un Bitcoin ile ilişkisi hakkındaki tek iddia bu değil. Başka bir kaynağa göre Citigroup, Londra’da kripto para odaklı bir ekip kuruyor. Şu anda aktif olarak gerçekleştirilen işe alımlar ile birlikte yakın zamanda Citigroup’un başka bir Bitcoin hamlesi yapması olası görünüyor.

“Ekibin, önce CME Bitcoin vadeli işlemlerini ve ardından Bitcoin borsada işlem gören notları (ETN’ler) işlemeye başlamak için onay alması muhtemeldir.”

İsmini vermek istemeyen kaynak.

Citigroup’tan Bitcoin Açıklaması!

İddiaların ardından Citigroup’tan bir açıklama geldi. CoinDesk’e e-posta yoluyla ulaşan bir Citigroup sözcüsü, müşterilerinin kripto para alanına git gide daha fazla yöneldiğini ve gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti.

“Düzenleyici çerçeveler, denetim beklentileri ve diğer faktörlerle ilgili birçok soru göz önüne alındığında, yaklaşımımız konusunda çok düşünceliyiz. Şu anda, güçlü düzenleyici çerçeveler altında faaliyet gösteren bazı kurumsal müşterilerimiz için vadeli işlemler gibi ürünler düşünüyoruz.”

cıtıgroup sözcüsü

Şu anda 2,260 trilyon dolarlık varlığı bünyesinde barındıran Citigroup Inc.’in bir sonraki kripto para hamlesi heyecanla bekleniyor.

Bankacılık devleri teker teker kripto para sektörüne yönelmeye devam ediyor. Dolaylı veyahut direkt olarak kripto para ürünlerinin kullanımı konusunda müşterileri ile iletişim hâlinde bulunmaktalar. Bundan kısa bir süre önce kripto para endüstrisine oldukça karşı çıkan JPMorgan, tutumunu değiştirerek kurum içi bir Bitcoin fonu açtığını açıklamıştı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version