Muhabbit

Cloudflare Çöktü! Kripto İnternet Siteleri Etkilendi!

Cloudflare’ın çöküşü, birçok servis sağlayıcısını etkiledi.

Cloudflare

Çeşitli işlevlerden sorumlu bir internet servis sağlayıcısı olan Cloudflare, Pazar sabahı çöktü. Cloudflare’ın çökmesi, bazı kripto siteleri de dahil olmak üzere birçok internet sitesini etkiledi.

Şirket, bir tweette, üçüncü taraf bir transit sağlayıcısının neden olduğu çöküşün, Doğu saati ile 09:24’te yaşandığını doğruladı. Cloudflare, diğer potansiyel sorunların hala izlenildiğini söylemesine rağmen, ağ istikrarı saat 11:00 civarı sağlandı. Cloudflare’ın baş teknoloji sorumlusu John Graham-Cumming, konu ile ilgili şu şekilde açıklama yaptı:

Bugün, birçok sağlayıcıyı etkileyen yaygın bir internet kesintisi yaşadık. Bu Cloudflare’a özgü bir kesinti değil. Level 3 / CenturyLink ve Cloudflare dahil olmak üzere birçok internet hizmeti kesintiler yaşadı. Cloudflare’ın otomatik sistemleri sorunu tespit etti fakat sorunun kapsamı manuel müdahaleyi gerektirdi.

İnternet sitelerinin büyük bir çoğunluğu Cloudflare altyapısını kullanıyor. Haber raporları, Cloudflare’ın ağ sorunlarına takiben, yayın sitesi Hulu ve çevrimiçi oyun hizmetleri sunan Playstation Network ve Xbox Live dahil olmak üzere birçok popüler internet sitesinin bu sorundan muzdarip olduğunu belirtti.

Kripto internet siteleri de bu çöküşten nasibini almış durumda. Bitfinex’in Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, Cloudflare kesintisinin Pazar sabahı Bitfinex’te bir bağlantı sorununa neden olduğu hakkında bir tweet attı.

Cloudflare’ın son kesintisi, insanların kripto sahiplerinin gerçekten merkezsiz bir şekilde hizmet alıp almadıklarını sorgulamalarına sebep oldu. Bu kesintinin Bitcoin işlemlerini de etkilediği bildirildi.

Son Yazılar

Exit mobile version