Muhabbit

CME Ethereum Vadeli İşlemlerinin İlk Günü Başarılı Geçti!

CME

CME’nin Genel Müdürü ve Hisse Senedi Ürünleri Global Başkanı Tim McCourt’a göre, CME Ethereum vadeli işlem ürünü, açılış gününde 388 sözleşmeye ev sahipliği yaptı.

Bu sayı, yaklaşık olarak 19.400 ETH ve 33 milyon $ değerinde. McCourt’un düşüncelerine göre ise Ether’e olan ilgi, beklentilerinden de büyük olmuş.

Pazartesi günü, CME Ethereum vadeli işlem ürünü ilk tam işlem gününü bitirdi ve ilk işlem Pazar günü 18:00’da başladı.

Türev borsası, ilk olarak Aralık ortasında ETH vadeli işlemlerini başlatma planlarını açıklamıştı. Her biri 50 ETH’yi temsil eden sözleşmeler, nakit olarak işlem görür ve platformun ETH için fiyat mekanizması olan CME FC Ether-Dolar Referans Oranına dayanır. Bu arada sözleşmede minimum beş sözleşmeli blok ticareti yapılmakta.

McCourt, ilk günün sonunda ETH vadeli işlemlerinin ölçüm değerlerini paylaştı ve ETH vadeli işlemlerinin CME’nin daha geniş ürün yol haritasına nasıl uyum sağladığını ayrıntılı bir şekilde anlattı.

ETH, CME’nin popüler bir teklifi olan Bitcoin vadeli işlem ürünü ile benzer özellikleri taşıyor. Bu arada Aralık ayında CME’de açık pozisyonların net değeri 1.5 milyar $’ı görmüş durumda.

McCourt’a göre, Bitcoin vadeli işlem ürünü, birinci gününde yaklaşık 1.000 sözleşme ile işlem görmüştü. İki kripto arasındaki piyasa değeri ve diğer ölçümler hakkında konuşan McCourt, lansman rakamının gerçekten etkileyici olduğunu düşünüyor.

McCourt, ek bir ürün için zaten kendilerine bir baskı yapıldığını söylemişti. Fakat bunun ne olabileceğine dair planlarını açıklamadı. ETH vadeli işlemlerinin lansmanının ardından hangi ürüne daha çok talep gösterileceğini görmek ile ilgilendiğini söyleyen McCourt, ileride yeni tekliflere de yeşil ışığı yaktı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version