Muhabbit

CME Group Mikro Bitcoin Vadeli İşlemlerini Başlattı!

CME, bir Bitcoin’in onda biri boyutunda olan Micro Bitcoin vadeli işlemlerini başlattı.

Bitcoin

Dünyanın önde gelen ve en çeşitli türev piyasalarından biri olan CME Group, daha geniş bir müşteri tabanına kapı açan mikro Bitcoin vadeli işlemlerini içeren daha küçük boyutlu türev sözleşmelerini başlattığını duyurdu.

İlk olarak Mart ayının sonunda duyurusu yapılan mikro Bitcoin vadeli işlemlerindeki yeni ürünün normal bir Bitcoin’in onda biri boyutunda olacağı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan CME Group’un küresel hisse senedi endeksi ve alternatif yatırım ürünleri başkanı Tim McCourt, şu ifadelere yer verdi:

“Bir Bitcoin’in onda biri boyutunda olan Micro Bitcoin vadeli işlemleri, kurumlardan, aktif tüccarlara kadar geniş bir piyasa katılımcısı yelpazesinin Bitcoin işlemlerindeki ticaretlerini geliştirmeleri için verimli ve uygun maliyetli bir yol sağlayacaktır.”

Bilindiği üzere CME, ilk olarak Aralık 2017‘de standart Bitcoin vadeli işlemlerini başlattı ve kripto türevleri alanındaki popüler ürünlerden biri haline geldi. Elde edilen verilere göre, CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerine olan toplam ilgi şu anda yaklaşık 2,5 milyar dolar ile üçüncü en büyük piyasa konumunda yer alıyor.

CME

Ayrıca Bitcoin opsiyonlarında da alım satım hizmeti sunan CME, The Block tarafından elde edilen verilere göre şu anda alım satım hacimleri ile ikinci en büyük Bitcoin opsiyon borsası konumunda yer alıyor.

CME

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version