Muhabbit

CME Vadelileri Bakkt’ı Ezdi Geçti! Fark İnanılmaz!

Son 1 ay içerisinde Bitcoin opsiyonları tarafında hacimlerini 10 kat artıran CME, vadeli işlemler tarafında da dişli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor.

cme

CME Group’un vadeli sözleşmeleri Bakkt’tan çok daha fazla ilgi çekmiş görünüyor. İki platformda açılan işlemlerin hacmi ve açık pozisyonlar karşılaştırıldığında inanılmaz bir fark ortaya çıkıyor.

Son 1 ay içerisinde Bitcoin opsiyonları tarafında hacimlerini 10 kat artıran CME, vadeli işlemler tarafında da dişli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. Süreç içerisinde 14 milyon $ ortalamaya sahip olan açık pozisyonlar Mayıs ayında yaşadığı artış ile birlikte geçtiğimiz hafta, 142 milyon $’a kadar yükselmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

CME Group’un Bitcoin vadeli işlem tarafında 11 Mayıs’ta rekor kırılarak 914 milyon $’lık bir hacime ulaşılmıştı. Hacmin zirvede olduğu gün ise açık pozisyonlar 529 milyon $ seviyesine kadar çıkmıştı. Son bir ayın ortalaması alındığında ise 324 milyon $’lık hacim ve 337 milyon $’lık açık pozisyon karşımıza çıkmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakkt tarafına bakıldığında ise hacimler CME ile karşılaştırılamayacak derecede düşük görünüyor. CME ile benzer şekilde son 1 ay içerisindeki en yüksek hacimini 11 Mayıs tarihinde elde eden Bakkt, fiziksel ve diğer kontratlar toplamında 43 milyon $’lık bir hacime ulaşmış, açık pozisyonlar ise 13 milyon $’a kadar çıkmıştı. 1 ayın ortalamasına baktığımızda ise 27 milyon $’lık bir hacim ve yaklaşık 9 milyon $’lık bir açık pozisyon miktarı karşımıza çıkmakta.

Custody Tarafında 70’ten Fazla Müşteri

Bakkt bugün paylaştığı blog yazısında 70’ten fazla kurumsal müşterisine custody hizmeti vermeye başladığını duyurdu. Bildiğiniz üzere Bakkt, bir Intercontinental Exchange (ICE) şirketi. ICE aynı zamanda New York Borsası’nın (NYSE) da sahibi olarak öne çıkmakta.

Daha önce Starbucks gibi işletmelerde aktif olarak kullanılacağı söylenen ve uzun zamandır beklenen Bakkt uygulamasında da sona gelindiği belirtilmekte. Uygulamanın 2020 yazı içerisinde çıkması bekleniyor.

 

Uygulama ile birlikte kullanıcıların günlük ödemelerini rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiklecekleri belirtilmekte.  Aynı zamanda uygulama üzerinde itibari para birimleri ve kripto paraların entegre bir şekilde çalışacağı da açıklanmış bulunuyor.

Son Yazılar

Exit mobile version