Muhabbit

CME Vadelileri’nde Bitcoin 10,000 Dolar

CME Vadelileri’nde Bitcoin 10,000 dolardan işlem görüyor. Bu durum piyasada yükselişin devam edeceğinin sinyali olabilir.

CME

CME Vadelileri’nde Bitcoin 10,000 dolardan işlem görüyor. Bu durum piyasada yükselişin devam edeceğinin sinyali olabilir.

Geçtiğimiz günlerde CME Group yeni Bitcoin opsiyonlarını başlattığını duyurmuştu. 4 Şubat’ta 9000 USD direncini aşan bitcoin 9800 seviyelerinden işlem görüyor. Buna karşın halen CME vadelilerinde Bitcoin 10,000 USD sınırında işlem görmekte.

Geçtiğimiz ay CME vadelileriyle ilgili bir açıklama yapan JP Morgan analisti, ilginin büyük olacağını dolayısıyla da bunun fiyatlamaya olumlu etki edebileceğini belirtmişti. Sonrasında gerçekleşen yükseliş bu analizi doğrular nitelikte denilebilir. Hatta öyle ki CME vadeli Bitcoin fiyatı, spot market Bitcoin fiyatının üzerinde seyretmekte.

Son yükselişle beraber Bitcoin, 35% değerini arttırarak Tesla hisselerinden sonra 2020 yılının en çok değer kazanan ve kazandıran varlık olarak ikinci sırada bulunuyor.

Cointelegraph analisti Filbfilb’e göre mevcut fiyat seviyeleri Bitcoin’de yönün belirlenmesi adına çok önemli.

Bu seviyeler Bitcoin için çok büyük önem teşkil ediyor. Genel durum pozitif. CME 10,000 USD üzerinde kapanış yapabilirse daha da güzel olacak.

Bu sırada BitMex tarafında da açık pozisyon 1,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Buradan hareketle yatırımcıların vadeli işlemlere yönelişinden bahsetmek çok da yanlış olmayacaktır. Vadeli işlem ve marjin işlem IEO’ların etkisini yitirmesinden sonra yeni trend. Bu trende en güçlü katılımı gösteren borsalardan biri de tabiki Binance. Son dönemde sırasıyla altcoinler için vadeli işlem fırsatı sunmakta. Aslında belkide bu sebeple MidCap Coinler hariç diğer altcoinlerde hacimler eskisi kadar yüksek değil. Yatırımcılar yeni trendlere yönelmiş durumda. Dolayısıyla spot marketten altcoin alıp tutmak yerine kaldıraçlı işlemlerle tüm sermayesini kullanmadan işlem yapmak istiyor. Bu sebeple Binance ilk kaldıraçlı işlemlerinde altcoinler için 75x kaldıraç sunuyordu. Sonrasında bu kaldıraç oranı 50x’e çekildi. Belki de oluşacak büyük zararların önüne geçmek adına böyle bir adım atılmış olabilir. Bu noktada bir hatırlatma yapalım. Kaldıraçlı işlemler büyük risk barındırır. Yüksek kazanç çekici gelebilir. Fakat unutmayalım ki yüksek kazanç yüksek risk ile birlikte gelir. Bu sebeple Muhabbit Ailesi olarak kaldıraçlı işlemler yaparken dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version