Muhabbit

Çocuklar Bitcoin’e Kucak Açtı, Hodler Olmayı Tercih Ettiler!

25 okul çocuğu ve milkshake vaadi ile yola çıkan, Man Adası üzerinde gerçekleşen bir Bitcoin (BTC) deneyi ilginç sonuçlar verdi.

Man-Satoshi-Milkshake-BTC-Muhabbit

Man-Satoshi-Milkshake-BTC-Muhabbit

Lightning Network, 25 okul çocuğu ve milkshake vaadi ile yola çıkaran, Man Adası üzerinde gerçekleşen bir Bitcoin (BTC) deneyi ilginç sonuçlar verdi.

Birleşik Krallık ve İrlanda arasında yer alan Man Adası’ndaki Willaston Okulu’ndaki küçük çaplı Bitcoin çalışmasına 25 öğrenci, bir öğretmen ve bir öğretim asistanı katıldı.

CoinCorner’da veri analisti olan MSW, iş fırsatlarını tartışmak ve çocuklara ilham vermek için okulu ziyaret ettiğini, nükleer reaktör çalışması, veri analitiği ve şimdi de Bitcoin’i kapsayan kendi kariyer hikâyesini çocuklarla paylaştığını belirtti. MSW’ye göre bir noktada konuşma, kaçınılmaz olarak Lightning Network ve CoinCorner’ın yeni yaratımı olan Lightning-etkin Bolt Card’a geldi.

“Bitcoin hakkında biraz konuştum, Freddo endeksine baktım, bir Freddo’nun fiyatı nasıl fırlıyor onu inceledim. Sonra onlara zaman içinde değişen pound para arzını gösterdim ve Bitcoin hakkında ne bildiklerini sordum.”

Çoğu İngiliz’in çocukluğuna damga vuran bir karakter olan Freddo, kurbağa şeklinde ufak tefek bir çikolatadır. 2000’lerin başında marketlerin raflarında ilk kez boy gösterdiğinde, bir Freddo’nun fiyatı sadece 10 sentti. 2022’de ise bir Freddo fiyatı 27 sente çıktı. 

Sadece 10-11 yaşlarında olmalarına rağmen çocuklar Bitcoin’i ve onun bazı özelliklerini deneyin öncesinde de biliyorlardı. Deney sırasında da sınıfın Bitcoin’e yönelik duyarlılığı olumluydu. Bir noktada, MSW’ye NFT satın almanın iyi bir fikir olup olmadığı dahi soruldu. Deneyin sonunda her öğrenciye 5 pound kredi yüklü bir Bolt Kartı hediye edildi.

Bolt Card, BTC kabul eden satıcılarda anında ödemelere izin veren, türünün ilk örneği Lightning Network özellikli bir kart olarak dikkat çekiyor.

MSW, Bolt Card’ı çocuklara hediye ederken önemli bir uyarıda bulundu:

“Kartları hodl yapmak mı istiyorsun yoksa harcamak mı istiyorsun konseptine uyacak şekilde ayarladım.” 

MSM, sınıfa Satoshi’lerini para olarak harcayabileceklerini de gösterdi. Bu noktada Bitcoin dostu bir milkshake kulübesi olan Gourmet Shakes, ağız sulandıran bir teklif olarak öğrencilerin karşısına çıktı.

Bitcoin

Man Adası Deneyi Çocukların Bitcoin’i Satmak Konusunda Çekimser Olduklarını Gösterdi

MSW, Bitcoin deneyinin 1972’den kalma bir psikoloji deneyi olan Stanford Marshmallow Deneyini anımsattığını çok iyi biliyordu. Kısacası deney, çocuklara anında elde edilecek bir ödül ile uğruna beklenilmesi gereken daha büyük bir ödül arasında bir seçim sunarak çocuklarda gözlemlenen gecikmiş hazzı anlamaya çalışmıştı. 

Man Adası Satoshi Milkshake Deneyi” her ne kadar söz konusu deneyle tam bir benzerlik taşımasa da oldukça ilgi çekici sonuçlar verdi. 27 katılımcıdan sadece 5’i Satoshilerini harcadı, yani 22’si Bitcoin hodler olmayı tercih etti.

İlginç olan ise, deney 29 Mayıs 2022’de gerçekleştiğinden, o zaman 5 pound olan Bitcoin, şu anda yazı yazarken yaklaşık 3.70 pound değerine düştü. Diğer bir deyişle, eğer öğrenciler Bitcoin’lerini 3 sterlinlik bir milkshake’e harcamak istiyorlarsa, ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.

İlginizi çekebilir: El Salvador 19 Bin Dolardan 80 Bitcoin Satın Aldı!

MSW, çocukların bir CoinCorner hesabına sahip olmak için çok genç olduğunu esprili bir dille kabul etti. Ancak deney, Bitcoin’in benimsenmesini teşvik etme ve Bitcoin harcamanın kolaylığını gösterme açısından önemli veriler ortaya koydu. Ayrıca deney, Bitcoin kültüründe son yıllarda giderek geliştiğini gözlemlediğimiz Bitcoin’i anlatan çocuk kitapları gibi alternatif eğitim araçları arasına da adını yazdırmış oldu.

Man Adası hızla önde gelen bir Avrupa Bitcoin merkezi haline geliyor. Molly Spiers CoinCorner’ın Pazarlama ve İletişim Başkanı adadaki gelişmeleri şu sözlerle ifade etti: 

“Man Adası’nı bir Bitcoin Adası yapmayı kendimize misyon edindik. Hedefimiz, insanların adaya gelip Bitcoin standartlarına göre yaşamasını sağlamak. Şu anda bu hedef doğrultusunda eksik olduğumuz şeylerin başında ise otel ve konaklama imkanları geliyor.”

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version