Muhabbit

Coinbase 6.5 Milyon $’lık Cezaya Çarptırıldı!

Coinbase sıkı bir ceza ödemek zorunda.

coinbase muhabbit

coinbase muhabbit

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Cuma günü yaptığı açıklamada, Coinbase şirketinin 2015 ve 2018 yılı arasında GDAX platformunda işlem düzensizliği yaptığını belirtildi.

Coinbase Pro olarak yeniden markalanan GDAX, profesyonel yatırımcılara hitap ediyor. CFTC’ye göre, GDAX, “Bitcoin gibi varlıkların işlemleri ile ilgili yanlış ve yanıltıcı raporlar” vermiş.

Faaliyetler, Hedger ve Replicator olarak bilinen Coinbase tarafından kullanılan iki şirket içi yazılım programıyla ilgili görünüyor. CFTC, bazı durumlarda, bu yazılım programlarının birbirleriyle etkin bir şekilde ticaret yaptığını ve bunun GDAX platformundaki fiyatları ve işlem hacimlerini yapay olarak şişirmesine sebep olduğunu iddia ediyor.

Bu arada Coinbase, 2018 yılında sistematik bir risk oluşturduğu konusunda hemfikir olduğu Hedger yazılımını kullanmayı bırakmıştı. Bununla beraber şirket, her işlemin üçüncü bir taraf ile yürütüldüğü aracı ticaret modeline geçiş yaptı.

Ayrıca CFTC, Coinbase’in eski çalışanlarından birini, Litecoin’in fiyatını artırmak için şaibeli hareketler ile alım satım emri vermek ile suçladı.

CFTC’nin bahsi geçen iddialarına Coinbase herhangi bir yanıt vermedi.

Tüm bunlar ile beraber, iddiaları hakkında konuşmaktan kaçınan Coinbase, CFTC’nin kararı ile 6.5 milyon $’lık cezaya çarptırılmış görünüyor.

Yapılan bu aktivitelerin getirisine bakacak olursak, sizce Coinbase’e verilen 6.5 milyon $’lık ceza yeterli mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version