Muhabbit

Coinbase, Amerikalı Yetkililere Yeni Bir Düzenleyici Birim Oluşturmalarını Önerdi!

Coinbase yeni bir düzenleyici birim oluşturulmasını önerdi.

Coinbase

Coinbase

Amerika merkezli kripto para borsası Coinbase, Amerikalı yetkililerden kripto para sektörünü denetlemeleri için yeni bir düzenleyici oluşturmalarını istedi.

Kripto para borsası Coinbase tarafından bugün (14 Ekim 2021) yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri mevcut hükümetinden kripto para endüstrisini denetlemek adına yeni ve özel bir düzenleyici birim talep edildi.

Dijital Varlık Politikası Önerisi

Coinbase, bu talebini kendi düzenleyici çerçeve önerisi olan Dijital Varlık Politikası Önerisi içerisinde dile getirdi.

Coinbase’in önerisi, bu sürece rehberlik edecek dört “düzenleyici sütun” kapsamında gerçekleşiyor. Bu sütunlar ise:

Dijital Varlık Politikası Önerisi, Kongre’nin Dijital Varlıklar için Pazar Yerleri (MDA) kapsamının düzenlenmesini ve dijital varlıklar için bir kayıt sürecinin oluşturulmasını önermekte.

Kongre, Dijital Varlıklar için Pazar Yerleri (MDA) terimini custody (saklama) ve alım satım hizmetleri ile lending (ödün alma-verme) hizmetlerini sunan kripto para platformlarını tanımlamak için kullanmakta. Ancak Coinbase, bu tanımın veyahut terimin kripto para platformlarını tam anlamıyla kapsamadığı görüşünde.

Coinbase Yeni Düzenleyici İstiyor!

Kripto para borsası Coinbase, yayımladığı öneride yeni bir düzenleyici birim oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Ancak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler bu öneriye katılmıyor.

Gensler geçtiğimiz haftalarda Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi üyelerine SEC’in kripto para sektörünü düzenlemek için gerekli tüm yetkilere sahip olduğunu söylemişti.

“Başka bir düzenleyiciye ihtiyacımız yok.”

SEC başkanı gary gensler

Coinbase sadece hükümetten değil, kripto para platformlarından da düzenleyici bir birim oluşturmalarını istedi. Coinbase’in yayımladığı Dijital Varlık Politikası Önerisi’nde, kripto para sektörünün kripto para platformları için kendi kendini düzenleyen bir organizasyon yani SRO kurması öneriliyordu.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version