Muhabbit

Coinbase “Anında Para Çekme” Uygulamasını Duyurdu

Coinbase’e gelen yeni güncelleme, para çekme işlemlerini hızlandıracak.

coinbase muhabbit

coinbase muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri merkezli, önde gelen kripto para borsası Coinbase, müşterilerin paralarını anında çekmelerini sağlayan yeni bir özellik başlattığını duyurdu.

Anında para çekme adında bir güncelleme yayınlayan borsa, müşterilerine fonlarını cüzdanlar arasında çekmeleri veya taşımaları için daha hızlı bir yol sunuyor.

Coinbase, kripto paraların tanımlayıcı özelliklerinden birisinin, anında, her yerde, her zaman işlem görebilmesi olduğunu söylüyor. Ayrıca, müşterilerin kripto paralarını satmak ve hesaplarından nakit çekmek istediklerinde, geleneksel bankacılık sistemi sürecinin bazen birkaç güne kadar sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda uzayan süreleri azaltmak ve yatırımcılara daha iyi kullanım deneyimi sunmak için anında para çekme özelliğinin devreye alındığını açıkladı.

2 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan Coinbase resmi blog gönderisine göre, anında para çekme işlemlerinin Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa dâhil olmak üzere 40 farklı ülkede destekleneceği bildirildi.

Çekimler MasterCard ve Visa İle

Anında para çekme işlemleri, iki ünlü ödeme yöntemi MasterCard ve Visa ile yapılacaktır. Kullanıcıların Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa’da bağlantılı bir Visa Banka Kartı aracılığıyla paralarını çekmelerine izin verilecek. Bunun yanında, şirket Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yatırımcıların para çekmek için MasterCard’ı da kullanabileceklerini açıkladı.

Bununla birlikte, ABD’deki anında para çekme işlemleri için şirket tarafından  % 1,5 (minimum 0,55 ABD Doları), Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerden ise % 2’ye varan bir ücret alınacağı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Mastercard Dijital Ortaklıklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Sherri Haymond şu açıklamayı yaptı:

“Günümüz tüketicileri dijital olarak yönlendiriliyor ve bireysel ihtiyaçlarına cevap verecek gerçek zamanlı ödeme seçeneklerini arıyor.”

Haymond ayrıca, kripto para biriminin itibari para birimine dönüştürülmesinin ardından Mastercard Send’i kullanan Coinbase’in, müşterilerine artık, Mastercard bankamatiğinin kabul edildiği her yerde güvenli ve sorunsuz bir şekilde para çekme ve fonlarını kullanma olanağı sunarak onlara finansal yaşamlarını yönetmeleri için daha fazla esneklik ve kolaylık sağlayacağını belirtti.

Visa’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve küresel fintech başkanı Terry Angelos, kripto para biriminin Visa aracılığıyla anında para çekme imkanı sunarak kullanıcılara daha hızlı ve daha rahat bir deneyim sunduğunu söyledi. Ayrıca bu durumun yatırımcıların kripto para bakiyelerini fiat para birimine dönüştürmelerini kolaylaştırdığını belirtti.

Yenilikler Devam Edecek

Son olarak Coinbase, kripto para ekonomisinin büyümesi için kullanıcıların kripto para göndermesini, almasını ve harcamasını kolaylaştırmanın çok önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle gelecekte geliştirecekleri yeni uygulamalar ile kripto para birimlerini kolay bir şekilde kullanmanın yeni yollarını arayacaklarını belirtti.

Daha Fazla Borsa Haberi İçin: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberi İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version