Muhabbit

Coinbase Bitcoin Teminatı İle Nakit Kredisi Verecek!

Yeni adım ile birlikte Coinbase kullanıcıları Bitcoin (BTC) teminatı karşılığı nakit olarak borçlanabilecek.

Coinbase Kripto Para Borsası

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase yeni adımı ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni adım ile birlikte Coinbase kullanıcıları Bitcoin (BTC) teminatı karşılığı nakit olarak borçlanabilecek. ABD müşterileri için geçerli olacak hizmetin başlangıç olarak 17 eyalette kullanılması planlanmakta. Bahsi geçen eyaletler ise şu şekilde:

Alaska, Arkanasas, Connecticut, Florida, Georgia, İllinois, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, Oregon, Texas, Virginia, Nebraska, Utah, Wisconsin ve Wyoming.

Yeni borçlanma methodu henüz aktive edilmiş değil ancak elde edilen bilgilere göre sonbahar ayları içinde Bitcoin teminatlı borçlanmaların önü açılmış olacak.

Yayınlanan blog yazısında borçlanmanın Bitcoin ile başlatılacağını ancak ilerleyen dönemlerde farklı kripto paraların da eklenebileceği belirtilmekte. Ek olarak alınacak yeni lisanslar ile birlikte yeni eyaletlerin de sisteme dahil edileceğinin altı çizilmekte. Bildiğiniz üzere ABD’de her eyaletin kendi düzenlemeleri bulunmakta.

Coinbase kullanıcılarına Bitcoin’lerinin yani teminatlarının yüzde 30’u kadar nakit borçlanma sağlamayı planlıyor. Belirlenen üst limit ise 20.000 $. Borçlanmaya ise yüzde 8’lik bir oran uygulanacak.

Piyasa koşullarına göre oranlar değiştirilebilir.

Müşterilerine benzer hizmeti sunan BlockFi ise müşterisinin risk profiline göre farklı faiz oranları uygulamakta.

Yüzde 4.5 seviyelerinden başlayan borçlanma oranları yüzde 9.7 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Ek olarak BlockFi teminatın yüzde 50’sine kadar borçlandırma gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda BlockFi, teminat olarak Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) de kabul etmekte.

Genellikle kısa dönem ihtiyaçları için kripto para yatırımlarını bozmak istemeyen kişiler tarafından tercih edilen kripto para teminatlı krediler son dönemde oldukça tercih edilmeye başlanmış durumda. Coinbase ise müşterilerinin yüklü evrak işleri ile uğraşmadan 2-3 gün içerisinde kredi işlemlerini tamamlayabileceğini belirtmekte.

Kripto para ekosisteminde hali hazırda BlockFi haricinde Celsius, Nexo, Cred ve Salt gibi birçok kripto para teminatı ile borç veren kurum bulunmakta. Fakat kredi miktarları karşılaştırıldığında BlockFi, Coinbase’in en ciddi rakibi olacak gibi görünüyor.

Kripto para teminatlı kredi kullanır mıydınız?

Son Yazılar

Exit mobile version