Muhabbit

Coinbase, Bu Sefer SEC İle Savaşmaya Hazır!

Coinbase, kendini korumaya hazır!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir kez daha Coinbase’i gözüne kestirdi. Ancak bu sefer Coinbase geri adım atmamaya kararlı.

Bilindiği üzere 2 hafta önce temmuz ayının sonunda SEC Başkanı Gary Gensler, Coinbase’in eski Ürün Yöneticisinin içeriden bilgi alarak işlem yaptığını ve 9 tokenın kayıt dışı menkul kıymet olarak listelendiğini iddia etmişti.

İlginizi çekebilir: SEC, Coinbase’i İçeriden Bilgi Sızdırdığı ve Menkul Kıymet Listelediği İddiasıyla Araştırıyor!

Kayıt dışı olarak listelenen tokenların AMP, Rally (RLY), DerivaDEX (DDX), XYO, Rari Governance Token (RGT), LCX, Powerledger (POWR), DFX ve Kromatika (KROM) olduğu bildirildi. Bu tokenlardan ilk yedisinin şu anda Coinbase’te listelenmiş durumda olduğu, DFX ve KROM’un ise listelenecek tokenlar arasında olduğu belirtildi.

SEC’in suçladığı 9 tokenın arkasındaki şirketler suçlamalara karşı sessiz kaldı. Ancak bu sefer Coinbase sessiz kalmadı. Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, konu hakkında şunları söyledi:

“SEC, daha önce de platformumuzu gözden geçirdi ve bu süreçte ne kadar titiz çalıştığımızı gördü. Biz menkul kıymetleri platformumuzdan uzak tuttuğumuza eminiz. SEC’in araştırmasını dört gözle bekliyoruz.”

SEC, Binance borsasına da belirtilen tokenların delist edilmesini bildirdi. Binance ise belirtilen listeden sadece AMP’nin Binance.US’da listendiğini belirtilerek tokenı delist etti. Coinbase ise hiçbir tokenın menkul kıymet olmadığını savunarak tokenları delist etmeyeceğini açıkladı.

SEC daha önce de Coinbase’i uyarmıştı

SEC daha önce de Coinbase’i hazırladığı yüksek getirili borç verme (Lending) teklifi konusunda uyarmıştı. Yaklaşık 13 gün süren tartışmadan sonra Coinbase geri adım atarak ürünü çıkarmaktan vazgeçmişti.

Coinbase; SEC tarafından 9 tokenın menkul kıymet olarak bildirildiği gün dijital varlıklar için yeni bir düzenleyici çerçeve oluşturulması için bir dilekçe yazdı. Coinbase’in rakibi FTX de yeni bir çerçeve oluşturulmasını istediğini ve tüm borsaların bunu istediğini söyleyerek rakibine destek verdi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, 5 Temmuz 2022 Cuma günü yapmış olduğu bir röportajda konu hakkında şunları söyledi:

“Hem borsalar hem de kripto varlıklar için yenilenen bir çerçeve en çok görmek istediğim şey. Tokenlar için kayıt düzenleyici çerçevenin birkaç kurum tarafından önümüzdeki sene oluşturulması konusunda umutluyum. Oluşturulacak çerçeve sizin karar vermenizi engellemeyecek ve sizin kripto varlıkları yargılamanızı zora sokmaz. Bizim FTX.US’da diğer borsalardan daha az token listelememizin bir sebebi bulunuyor.”

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version