Muhabbit

Coinbase, cbETH Varlığını Tanıttı!

cbETH nedir? Ne için kullanılır?

Coinbase, yeni varlığı Ethereum’dan oluşan kripto para borsaları aracılığıyla stake edilen ve wrapped (sarılmış) olan cbETH’u tanıttı.

24 Ağustos 2022 Çarşamba günü Coinbase’in yaptığı açıklamada cbETH’un Ethereum ağında ERC-20 token olarak listeleneceğini açıkladı. cbETH, müşterilerin stake ettikleri ETH’u borsalardan ödül kazanırken kullanmasına olanak tanıyor. Coinbase’in kendi resmi sayfasında yaptığı açıklamada, kullanıcılar tokenlarını Coinbase’e göndererek orada stake edebilecekler. Sonrasında ETH2’lerini cbETH’a wrap edecekler. Yeni wrapped edilmiş tokenlar kullanıcıların hesaplarında gözükecek. Eğer 25 Ağustos 2022’e kadar yeterli likidite sağlanırsa alım satım işlemlerine açılacak.

Coinbase konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Umudumuz, cbETH’un DeFi uygulamalarında ticaret, transfer ve kullanımın için sağlam bir şekilde benimsenmesi. cbETH ile Coinbase, daha geniş bir kripto para ekosistemine katkıda bulunmak itiyor. Amacımız, yüksek kullanımlı wrapped tokenlar oluşturarak açık kaynaklı akıllı sözleşmelerde kullanımını sağlamak.”

Coinbase cbETH’un white paper’ını yayımladı

Paylaşılan white paper’a göre cbETH, “ERC-20 uyumlu olmaları nedeniyle bugün DeFi’daki Dapp’lerle en yaygın şekilde uyumlu oldukları” göz önüne alındığında, esasen bileşik bir token veya cToken olarak işlev görecek. White paper’da ayrıca şunlar belirtilmiş:

“ETH ve cbETH’un 1:1 oranında olması beklenmiyor. Stake edilen ETH’lar ödül getirmeye devam edeceği için her bir cbETH token daha fazla ETH temsil edecek. Bu da zaman içinde varlıklar arasında fiyatların ayrılmasına sebep olacak.”

Ethereum Vakfı, 24 Ağustos 2022 Çarşamba günü yaptığı duyuruda ayrıca 6 Eylül 2022 tarihinde ağın Bellatrix güncellemesiyle Beacon Chain üzerinde aktif olacağını açıkladı. Proof of stake geçişinin de 20 Eylül 2022 tarihinden önce gerçekleşmesi bekleniyor. Coinbase 16 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı duyuruda geçiş sürecinde ETH ve ERC-20 tokenların yatırma ve çekme işlemlerini durduracağını açıkladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version