Muhabbit

Coinbase CEO’su Çalışanların Taleplerini “Aptalca” Buluyor

Coinbase CEO’su Brian Armstrong çalışanların anonim olarak hazırladığı bir imza kampanyasını “pek çok açıdan aptalca” olarak tanımladı.

Coinbase-CEO-Muhabbit

Coinbase-CEO-Muhabbit

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, çalışanların anonim olarak hazırladığı bir imza kampanyasını “pek çok açıdan aptalca” olarak tanımladı.

10 Haziran 2022 Cuma günü ortaya çıkan imza kampanyası şirketin COO’su Emilie Choi’nin, Ürün Şefi Surojit Chatterjee’nin ve Çalışan Şefi LJ Brock’un şirketten ayrılmasını talep ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsalarındn biri olan Coinbase’teki yönetim zafiyetlerine işaret eden imza kampanyası an itibarıyla sosyal medyadan kaldırılmış durumda. Ancak imza kampanyasına internetin arşivi olarak görülen web sitesi Wayback Machine’den ulaşılabiliyor. 

Kampanyada çalışanlar söz konusu isimlere güven oyu vermemelerine sebep olarak sekiz ana maddeye işaret ediyor. Bu maddeler arasında Coinbase’in bir NFT platformu olarak başarısız olması, ortada sürdürülebilir bir iş planı olmamasına rağmen “binlerce” iş pozisyonu için agresif bir biçimde işe alım yapılması ve toksik iş kültürü gibi sebepler de yer alıyor.

Coinbase

Coinbase CEO’su: “Beni Hedef Alın”

Konuya dair Cuma günü açıklama yapan Armstrong ise imza kampanyasının hedef noktasının yanlış belirlendiğini savunuyor.

“Her şeyden önce, eğer bir güvensizlik oyu gerçekleştirecekseniz, bunu benim üzerime gerçekleştirmeli ve diğer yöneticileri suçlamamalısınız. Bu şirketi kimin yönettiğini sanıyorsunuz?”

Armstrong aynı zamanda kampanyayı oluşturan çalışanın kovulacağını, destekleyen çalışanların ise istifaya teşvik edileceğini belirtti.

Coinbase

Coinbase’in İtibarı Sallantıda

Coinbase ABD’nin en iyi bilinen ve en büyük kripto para platformlarından biri. Merkezi San Francisco’da yer alan şirket, kripto para dünyasında yeni adım atan hemen herkesin ilk durak noktalarından biri oluyor. 

İlginizi çekebilir: Coinbase İş Teklifini Sonlandırdığı Kişileri Veri Tabanında Topluyor!

Ancak popüler olması şirketi tartışmalardan ve negatif eleştirilerden uzak tutmuyor. Şirket, Nisan 2021’de çok beklenen bir doğrudan listeleme yoluyla halka açıldı. Şirketin hisseleri 2022’de 381 dolarlık ilk fiyatından düşerek %82 ​​oranında değer kaybetti. Şirketin NFT borsasına yönelik heyecan ise Nisan 2022’de beklentileri karşılamayan yavaş bir başlangıç karşısında düşüşe geçti. 

Şirketin Haziran 2022’nin ilk haftasında kripto para piyasasındaki düşüşle beraber bir dizi iş teklifini geri çekmesi de itibarına vurulan darbelerden biri oldu. Her ne kadar şirket reddedilen bu potansiyel çalışanlar için sektörde başka işler bulabilmeleri için bir veri tabanı hazırlasa da, en nihayetinde Coinbase insanların gözünde tartışmalı bir konum kazandı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version