Muhabbit

Coinbase, Cüzdanına NFT Entegrasyonu Yapıyor!

Coinbase’den yeni haberler geldi. Henüz belirlenmeyen bir tarihte 2022 yılı içerisinde Coinbase cüzdanlarına NFT entegrasyonu geliyor.

Coinbase

Coinbase NFT

Non-Fungible-Tokens yani NFT olarak bilinen kripto varlıklar 2021 yılında fırtına gibi esti. Yıl sonuna dek 18 milyar dolarlık bir satış hacmi yakalaması beklenen NFT piyasasında her geçen gün yeni gelişmeler oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük kripto para borsası Coinbase, yaptığı açıklamada kendisine ait cüzdanlarda yeni yükseltmeler yaparak NFT entegrasyonu gerçekleştireceğini duyurdu. Bundan böyle yatırımcılar Coinbase cüzdanlarında NFT işlemleri de yapabilecekler.

Coinbase’den NFT Atağı

Salı günü (14.12.2021) yapılan duyuruda; Coinbase cüzdanlarının NFT’leri destekleyeceği ve cüzdanlar üzerinden kullanıcıların koleksiyonlarını görüntüleyebilecekleri, OpenSea gibi lider NFT marketleri ile cüzdan üzerinden bağlantı kurulabileceği belirtildi. Bu yükseltmeye dair kesin bir tarih verilmemekle beraber, kullanıcıların bu özelliklerden faydalanabilmek için son sürüm browser kullanmaları gerekecek.

İlginizi çekebilir: OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Coinbase’den gelen açıklamalara göre 2022 yılında şirket, NFT açılımlarını artırarak devam ettirecek. Borsaya ait cüzdan, hali hazırda merkeziyetsiz borsalar ile (DEX) entegrasyon halinde ve 2022 yılında NFT geliştirmeleri ile birlikte DEX entegrasyon çalışmalarına da devam edileceği belirtiliyor.

Coinbase ile ilgili daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

2021 Yılı NFT Tablosu

Son aylarda NFT alım işlem hacimlerinde bir düşüş yaşansa da, 2021 yılı NFT piyasası için bir zirve olarak nitelendirilebilir. Yıl sonunda yıllık 18 milyar dolar civarında bir NFT satış hacmi beklenmekte. Aşağıdaki haftalık NFT satış hacimleri grafiğinde görüldüğü üzere ağustos ve eylül aylarında zirve yapan satışlarda son aylarda düşüş gözlemleniyor.

Kaynak: NonFungible

CoinMarketCap verilerine göre Coinbase, Binance’in ardından dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası konumunda. Binance bilindiği üzere kendi platformunda şu anda bir NFT marketine sahip ve ekim ayında multi-chain (çoklu zincir) desteği ile NFT yatırma ve çekme özelliklerini devreye alacağını duyurmuştu.

Binance hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Coinbase de göründüğü gibi yarışı bırakmak niyetinde değil ve 2022 yılında NFT sektörüne daha da önem vereceğe benziyor. Cüzdan entegrasyonu iyi bir başlangıç olmasına rağmen Coinbase’in yapması gereken daha çok iş var.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version