Muhabbit

Coinbase, Doğrudan Listeleme Yeri Olarak Nasdaq’ı Seçti!

Borsanın merakla beklenen doğrudan listeleme yeri belli oldu.

Coinbase

Coinbase

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, Nasdaq’ı doğrudan listeleme yeri olarak seçti.

Bilindiği üzere San Francisco merkezli kripto borsası Coinbase, 28 Ocak tarihinde yapılan resmi bir blog gönderisine göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan bir kayıt beyanı uyarınca, doğrudan listeleme yoluyla halka açılmayı planladığını duyurmuştu.

25 Ocak tarihinde ise Nasdaq Private Market, hisse senedi sahibi hissedarların hisse satmasına izin veren bir hareket olan Coinbase hissesi için ikincil bir piyasa başlatmıştı. Nasdaq Private Market’in, halka arz öncesinde şirketlere, hissedarlar ve yatırımcılar için ikincil sermaye yaratmak isteyen halka arz öncesi şirketler için kontrollü likidite programları dahil hizmetler sunduğu biliniyor.

Nasdaq’ta listelenecek hisseler için 200 dolarlık bir fiyat belirlendiği ve böylece tedavüldeki 254 milyon hisse ile borsanın piyasa değerinin yaklaşık 50 milyar dolar olarak belirlendiği bildirildi.

Halka arz öncesi Coinbase’in hisseleri, kripto türev borsası FTX’te halihazırda 277 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat üzerinden hesaplandığında Coinbase piyasa değerinin yaklaşık 70 milyar doları bulduğu görülüyor.

Yakın zaman içinde  Nasdaq’ta listelenmesi beklenen Coinbase, listelendiği zaman teknoloji ağırlıklı Nasdaq’taki birkaç kripto para borsa şirketinden biri olacak.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version