Muhabbit

Coinbase: “Güvenilir Bir Stablecoine Geçin. USDT’den USDC’ye Geçişlerde İşlem Ücreti Almayacağız”

Kripto para borsaları arasındaki stablecoin savaşı kızışıyor. Binance’in hamlesine Coinbase’den cevap gecikmedi.

USDT USDC

USDT USDC

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan Coinbase, USDC’yi destekleyen rezervlerin kalitesini vurguladığı kampanyada, USDT’den USDC’ye geçecek olan müşterilerinden komisyon almayacağını açıkladı. 

Coinbase’in USDT’yi USDC’ye dönüştürme talebi, sektördeki en büyük oyuncu olan Binance’in USDC desteğini kesmesinden kısa bir süre sonra gelmiş oldu.

Coinbase, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, son dönemlerde kripto para sektöründe yaşanan olayları örnek göstererek, bu geçişin güvenli olduğunu dile getirdi. Kripto para borsası FTX’in çöküş yaşamasının ardından USDC’nin çok daha güvenli bir alternatif olduğunu öne süren borsa, şu açıklamada bulundu:

“USD Coin’in (USDC) güvenilir ve itibarlı bir stablecoin olduğuna inanıyoruz, bu nedenle geçiş yapmayı daha sorunsuz hale getiriyoruz. Bugünden itibaren küresel perakende müşterilerinin USDT’yi USDC’ye dönüştürmesi için ücretlerden feragat ediyoruz.”

Bilindiği üzere, kripto para borsaları için bir katılım aracı olarak faaliyet gösteren stablecoinler, kripto para sektörünün gelişmesi ile birlikte önemli bir piyasa oyuncusu ve likidite kaynağı haline geldi. Bununla birlikte, bu stablecoinlerin rezervler problemleri ortaya çıktı.

Normal şartlarda herhangi bir stablecoinin, 1 USD veya eşdeğeri ile desteklenmesi gerekiyor. Ancak bu durum sektördeki en büyük stablecoin olan USDT’yi sektördeki tartışmaların odağı haline getirdi. USDT, yeterli rezerv karşılığı tutmadığı için sürekli davalar ve soruşturmalar ile karşı karşıya kaldı.

İşte bu duruma da atıfta bulunan Coinbase, USDC’nin, %100 nakit ve ABD tarafından düzenlenen finans kurumlarında tutulan ABD hazineleri ile desteklendiği dile getirdi. Bu nedenle oldukça güvenli ve benzersiz tanımlaması yaptığı USDC için kullanım tavsiyesi verdi.

“Müşteriler şeffaflık istiyor ve USDC, Amerika’nın en büyük denetim, vergi ve danışmanlık firmalarından biri olan Grant Thornton LLP tarafından aylık tasdiklerle bunu yapıyor.”

USDT Liderliğini Sürdürüyor

Coingecko üzerinden alınan verilere göre, 42,8 milyar dolarlık piyasa değeriyle USDC, 65,7 milyar dolar değerindeki USDT’nin ardından sektörün en büyük ikinci stablecoini konumunda yer alıyor.

Binance’in stablecoini BUSD’nin de şu anda 22 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor. BUSD bu veriler ile piyasanın en büyük üçüncü stablecoini konumunda yer alıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version