Muhabbit

Coinbase Kullanıcıları, Politikacıların Kripto Para Duyarlılığını Sistemden Takip Edebilecek!

Uygulama, düzenleyicilerin kripto para endüstrisine karşı artan inceleme ve yaptırım kararlarına karşı hayata geçirildi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong 14.09.2022 tarihinde Twitter’dan yaptığı açıklamada, ABD’de kasım ayında yapılacak ara seçimler yaklaşırken, kripto para şirketlerinin de lobicilik çabalarını hızlandırdığını söyledi.

Bu kapsamda Coinbase, sistemine yeni entegre ettiği uygulama içi araç sayesinde (in-app tool), kullanıcıların hangi politikacıların kripto para yanlısı olduğunu görmelerine yardımcı oluyor. Uygulama içi araçla, birçok kongre üyesinin “çok olumlu” ile “çok olumsuz” arasında değişebilen “kripto para duyarlılığı” ölçülebiliyor. Armstrong ayrıca, adayların yeni uygulama içi araç sayesinde kripto para bağışları alabileceklerine de dikkat çekti.

Politikacıların kripto para konusundaki bu değerlendirmeleri; medya açıklamaları, yasal kayıtlar, kripto para bağışlarını kabul etme istekleri gibi kamuya açık verilere göre puanlayan Crypto Action Network‘ten alınan verilere dayanıyor. Bu arada Crypto Action Network, kripto paraların büyümesini ve güvenliğini teşvik etmeye adanmış bir 501(c)(4) kuruluşudur.

Brian Armstrong, tweet serisinin devamında ise şu açıklamayı yaptı:

“Kripto para savunuculuğu, dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırma misyonumuz için çok önemli. Ancak kripto para topluluğu Coinbase’ten çok daha büyük ve umarım hepimiz seçilmiş liderleri devreye sokmak ve mantıklı politikalar yürütmek için bir araya gelebiliriz.”

ABD’de Ara Seçimler Yaklaşırken, Kripto Para Şirketleri Olumlu Yasalar İçin Doğru Politikacıların Seçilmesi Çabalarını Artırdı!

Coinbase ve FTX gibi büyük borsalar da dahil olmak üzere birçok kripto para şirketi, politika yapıcıları olumlu yasaları geçirme konusunda etkilemek için son zamanlarda siyasi çabalarını artırdı. Özellikle Coinbase, ileride ”göreve aday adaylar” hakkında (seçilmiş yetkililere ek olarak) ve diğer ülkelerdeki politikacılar hakkında bilgi eklemeyi de planladığını açıkladı.

Yeni uygulama, düzenleyicilerin kripto para endüstrisine karşı artan inceleme ve yaptırım kararlarına karşı hayata geçirildi. Hatırlayacağınız gibi Brian Armstrong geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı’nın Tornado Cash’i kara para aklama suçlamalarıyla kara listeye almasından dolayı, Hazine aleyhine açılan davada Tornado Cash’e maddi destek sağlayacaklarını söylemişti.

Tornado Cash ile ilgili haberler için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version