Muhabbit

Coinbase Kullanıcıları Vergilerini Kolayca Bildirebilecek!

Coinbase’den vergi hamlesi!

Coinbase

ABD vatandaşlarının kripto kazançlarını ve zararlarını Vergi Dairesine belirtmelerine üç ay kala Coinbase, süreci basit hale getirmek için CoinTracker ile ortaklık kuracak.

CoinTracker’a göre, bu ortaklık Coinbase kullanıcılarının kripto işlemlerini ve satışlarını rapor etmelerine kolaylık sağlayacak. Temelde ABD kullanıcılarını hedef alan firma, gelir vergisi beyannamelerinde sermaye kazançlarını, kayıplarını ve varlıklarını beyan etmek için belirli formları hesaplayacak. Ayrıca CoinTracker, bireyler ve muhasebeciler tarafından TurboTax gibi vergi yazılımının bir parçası olarak kullanılabilecek.

CoinTracker’ın kurucu ortağı Chandan Lodha, ortaklığın Coinbase kullanıcılarına “tek tıkla entegrasyon” sağlayacağını ve kullanıcıların platformdaki kripto kazanç ve kayıplarını hesaplamasına izin vereceğini söyledi. Ayrıca Coinbase’in yatırım kolu Coinbase Ventures, platforma açıklanmayan bir tutarda yatırım yaptı.

Bildiğiniz gibi IRS, kripto için vergi raporlama gereksinimlerini karşılamakta güçlük çeken firmalar için pozisyon almıştı, bu bilgiler konusunda yanlış bilgilendirilme yapıldığı takdirde, firmaları ve kullanıcıları bekleyen ciddi cezai yükümlülükler var.

Geçtiğimiz ay Coinbase, ABD’de kayıtlı bir işletme olarak vergi mükellefleri için kripto geliri beyan etme yükümlülüğünün bir parçası olarak 1099-K formundan 1099-MISC formuna geçiş yaptığını duyurmuştu. Bu, kripto borsalarının 600 $’dan fazla ödeme alan kripto para kullanıcılarının, IRS’e vergi mükellefi bilgilerini sağlamalarına izin verecek.

IRS, endüstri büyüdükçe kripto hakkında incelemelerini daha sık bir hale getirdi. Federal kurumun Ağustos 2020’de yayınladığı bir bildiriye göre, ABD hükümetinde tüm kripto ödemelerinin vergiye tabi tutulacağı açıklanmıştı.

Lodha, geçtiğimiz aylarda CoinTracker’ın “bir bütün olarak kripto para birimi endüstrinin meşruiyetini artırmaya yardımcı olduğunu ve düzenleyicilerin kripto para birimi kullanımının büyük bir çoğunluğunun sıradan insanlar tarafından yapıldığını” söyledi.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version