Muhabbit

Coinbase, SEC Üzerinde Baskı Kurmaya Devam Ediyor!

Kripto para borsası Coinbase ve SEC arasındaki sular kızışmaya devam ediyor. SEC’in Wells bildirimi sonrası başlayan çekişme tüm hızıyla devam ediyor.

Kripto para borsası Coinbase ve SEC arasındaki sular kızışmaya devam ediyor. SEC’in Wells bildirimi sonrası başlayan çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu bu Wells bildirimi SEC’in bir soruşturma neticesinde kişi veya şirketlere gönderdiği ve komisyonun kendilerine icra davası açmayı planladığını gösteren bir resmi bildiridir. SEC’in bu hamlesi Coinbase’i öyle sinirlendirmiş olacak ki kısa bir süre sonra SEC’e karşı dava açmıştı.

Coinbase SEC’ten Cevap Bekliyor! Mahkemeye Yeni Bir Başvuruda Bulundu!

SEC’in dava açması beklenirken Coinbase’den dava hamlesi gelmesi ise kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratmıştı. Söz konusu davanın sebebi ise 2022 yılının Temmuz ayındaki bir dilekçeye dayanıyordu. Kripto para borsası Coinbase, 2022 yılının Temmuz ayında bir başvurusunda SEC’in dijital olarak sunulan ve ticareti yapılan menkul kıymetlerin düzenlenmesi noktasında bir taslak oluşturulmasını talep etmişti. Fakat söz konusu bu talebe SEC tarafından herhangi bir cevap gelmemişti. Coinbase açtığı bu davayla birlikte, SEC’in kripto para sektörü için daha net bir yasal düzenleyici çerçeve talep eden bir önceki dilekçeye yanıt vermeye zorlamaya çağırmıştı.

SEC ise 16 Mayıs 2023 tarihinde mahkemeye yaptığı açıklamada, bu konu hakkında net bir cevap verme yükümlüğünün olmadığını belirtmişti. Kripto para borsası Coinbase ise 22 Mayıs 2023 tarihinde mahkemeye yeni bir başvuruda bulundu. Coinbase mahkemeye yaptığı başvuruda, temmuz ayında SEC’e sunduğu dilekçenin hala geçerli olduğunu ve konu hakkında hala cevap beklediğini belirtti.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version