Muhabbit

Coinbase Sevilen Coinleri Delist Etti!

Hangi altcoinler delist edildi?

Amerika’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, 4 büyük kripto para birimini delist ederek kullanıcılarını şaşırttı.

29 Kasım 2022 tarihinde, Coinbase açıklama yaparak Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ETC), XRP ve Stellar (XLM) gibi sevilen coinleri Coinbase Wallet uygulamasından delist edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada 5 Aralık 2022 tarihinden itibaren belirtilen varlıkların Coinbase Wallet’ta desteklenmeyeceğini, 23 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise uygulamada olmayacağı belirtildi. Coinbase, açıklamasında varlıkların az kullanımından dolayı platformdan delist edildiğini belirtti.

Delistten sonra müşterilerin bu varlıkları satın alma, satma, gönderme veya alma gibi işlemleri yapacağını belirten borsa, delist sırasında müşterilerin varlıklarını kaybetmeyeceğinin garantisini de verdi.

23 Ocak 2023 tarihinden sonra bur varlıkları transfer etmek isteyen kullanıcıların bu varlıkları destekleyen cüzdan uygulamalarında Coinbase cüzdanı “recovery phrase” kelimelerini girerek o cüzdandan gönderilebileceği açıklandı.

Borsa, varlıkları başka adrese gönderirken iki kez kontrol edilmesi gerektiğini ve eğer varlıkların desteklenmeyen bir ağa atılırsa tamamen kaybolacağını özellikle vurguladı.

Coinbase, FTX Borsasının İflasından Sonra Tedirgin

FTX borsasının iflası herkesi etkiledi. Borsalarda bu iflastan nasibi alanlar arasında. FTX’in iflasından sonra FTX.US’i hedef alan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) yasal düzenleyiciler Coinbase’i de tedirgin etti.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, yurtdışındaki kripto para borsalarının yaptıkları yüzünden ABD-merkezli şirketlere yönelik yaptırımların herhangi bir mantığı olmadığını açıkladı.

Senatör Elizabeth Warren’ın FTX krizine binaen “sert yaptırımlar” uygulanması çağrısı üzerine açıklamalarda bulunan Coinbase CEO’su ABD’deki yasal düzenleme eksikliğinden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) sorumlu tuttu. Armstrong’a göre bu yasal belirsizlik ticari işlemlerin %95’ini ABD dışına itiyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version