Muhabbit

Coinbase Tarafından Yaptırılan Bir Ankete Göre, ABD Vatandaşları Kripto Paralar Konusunda İyimser!

Coinbase tarafından yaptırılan bir ankete göre, ABD’li vatandaşların yaklaşık %20’si halihazırda kripto paraya sahip durumda.

Global kripto para borsası Coinbase tarafından yaptırılan bir ankete göre, ABD’li vatandaşların yaklaşık %20’si halihazırda kripto paraya sahip durumda. Bunun yanında, ABD’li yetişkinlerin %29’unun ise önümüzdeki 12 ay içinde kripto para satın almak istediği belirtiliyor.

Anket, araştırma şirketi Morning Consult tarafından 10-14 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında ülke genelinde gerçekleştirildi. Toplamda 2.202 katılımcıyla yapılan ankete ait verilerin; yaş, ırk, etnik köken, cinsiyet ve eğitim durumuna göre ABD’li yetişkinleri temsil edecek şekilde elde edildiği belirtildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, kripto paralar konusunda yapılan bu çalışmanın amacının, kripto para yatırımcılarının, piyasayı ve borsalarının geleceğini nasıl gördüklerini incelemek olduğu belirtildi.

Önde gelen kripto para borsası Coinbase, yayımlanan anket sonuçları ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Amerikalıların büyük çoğunluğu finansal sistemin güncellendiğini görmek istiyor ve kripto paraların çözümün güçlü bir parçası olabileceğine inanıyor.”

Ortaya çıkan sonuçlara göre Coinbase, Amerikalıların %80’inin küresel finansal sistemin haksız bir şekilde güçlü çıkarları desteklediğine inandığını belirtiyor. Bunun yanında borsa, Amerikalı vatandaşların büyük çoğunluğunun (%67’sinin) finansal sistemin değişikliğe ihtiyaç duyduğu konusunda hemfikir olduğunu söylüyor.

“Anket, yanıt verenlerin %80’inin mevcut mali sistemin adaletsiz olduğuna inandığını ve ezici çoğunluğun mevcut mali sistemle ilgili hayal kırıklığını ve değişim açlığını dile getirdiğini ortaya çıkardı.”

Coinbase, elde ettikleri anket verilerinin, Amerikalı vatandaşların kripto paraların geleceği konusunda iyimser olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca, kripto paraların, çeşitli düzenlemeler ile finansal sisteme fayda sağlama konusunda bir potansiyelinin bulunduğunu dile getiriyor.

Amerikalılar Kripto Paralara İnanıyor

Anketi gerçekleştiren Morning Consult tarafı, yaptığı çalışma sonucuna göre düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Amerikalıların %20’si şu anda bir tür kripto para birimine sahip ve %29’unun önümüzdeki 12 ay içinde kripto para satın alması veya ticareti yapması muhtemel görünüyor. Bu, yaklaşık 52,3 milyon Amerikalı yetişkinin kripto para sahibi olduğu ve 75,5 milyon yetişkinin önümüzdeki yıl en az bir kez kripto para ticareti yapması beklendiği anlamına geliyor.” 

Coinbase ise Morning Consult’un açıklamalarına atıfta bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“2022 yılında yaşanan çalkantılı olaylara rağmen, Amerika’da kripto para sahipliği büyük ölçüde değişmeden kaldı. Dahası, kripto para birimine sahip olanların %76’sı, blok zincirin geleceğinin olduğu konusunda hemfikir.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version