Muhabbit

Coinbase, Rus Bağlantılı 25.000’den Fazla Yasa Dışı Adresi Engelledi!

Ayrıca Rusya’ya karşı yaptırımları desteklemek için adreslerin ABD hükümetiyle paylaşıldığını da söyledi.

Kripto para borsası Coinbase, yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu düşünülen Rus vatandaşlar ya da kuruluşlarla ilgili 25.000’den fazla adresi engellediğini söyledi.

Coinbase aynı zamanda bu hesapların kendi proaktif soruşturmaları neticesinde tanımlandığını ve Rusya’ya karşı yaptırımları desteklemek için adreslerin ABD hükümetiyle paylaşıldığını da söyledi.

Coinbase’in baş hukuk görevlisi Paul Grewal bugün bir blog yazısında şunları yazdı:

Son haftalarda yaşanan gelişmelerden dolayı dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşılık olarak Rus vatandaşlarına ve Rusya’ya birçok yaptırım uyguladı. Bu yaptırımlar, ulusal güvenliğin geliştirilmesinde ve yasa dışı saldırganlığı etkisizleştirmek için önemli bir rol oynuyor. Coinbase bu çabaların hepsini tam olarak destekliyor.

Coinbase’in Rus Yaptırımlarına Yaklaşımı

Paul Grewal aynı blog yazısında Coinbase’in Ukrayna’nın işgali sırasında Ruslara ve kuruluşlara karşı uygulanan “kritik ekonomik yaptırımları” destekleme konusunda aktif rol oynamayı hedeflediğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: Coinbase CEO’su Brian Armstrong: ABD’li Yetkililer İsterse, Rusya Yaptırımlarına Uyarız!

coinbase ceo rusya yaptırım

Coinbase bu desteği şu yollarla sağlamak istiyor; yaptırım uygulanan aktörlere erişimi engellemek, yaptırımlardan kaçınma girişimlerini tespit etmek ve tehditleri tahmin etmek için gereken adımları atmak. Bu adımlar özellikle Kuzey Kore gibi dünyanın yaptırım uygulanan bölgelerine ait IP adreslerinin izlenmesini içeren prosedürleri de içeriyor.

Paul Grewal’ın blog yazısında ayrıca, kripto varlık teknolojisinin yaptırımlara uyum çabalarını artırdığı da belirtiyor.

Kripto Paralar, Yaptırımları Baltalamak İçin Kullanılabilir mi?

ABD Hazinesi; 2021 Ekim ayında yayımlanan bir raporunda, kripto paraların ekonomik yaptırımlardan kaçmak için kullanılması riskini araştırdıklarını yazmıştı. Buna örnek olarak da fidye yazılımlarını işaret etmişti.

Chainalysis araştırmasına göre, geçen yılın küresel fidye yazılımı gelirinin yüzde 75’i Rusya ile bağlantılı kaynaklara gitti. Ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen daha önceki araştırmalar, Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programlarını kripto paraları kullanarak kısmen finanse ettiğini ortaya koyuyor.

Bir diğer sorun ise daha önce Başkan Putin’in Rusya’nın “rekabet avantajına” sahip olduğunu söylediği Bitcoin madenciliği sektörü var.

Bununla beraber Rusya bağlantılı suçlularla ilişkili kişi ve kuruluşların geçmişte de olduğu gibi uyumlu olmayan kripto borsalarına yönelme riski oldukça yüksek.

Blockchain analitik firması Elliptic’in politika ve düzenleme işleri direktörü David Carlisle ise konu ile ilgili şu yorumu yaptı:

Daha önce Rusya merkezli suçluların büyük miktarlarda para aklamalarına olanak sağlayan kripto para borsalarını ve platformlarını gördük. Bunlardan biri de SUEX’dir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version