Muhabbit

Coinbase Yeni Girişimi ile Binlerce Tokena Erişimi Mümkün Kıldı

BNB Chain ve Avalanche’ı desteklenen ağlar listesine ekleyen Coinbase, kullanıcılarına binlerce token’a erişim imkanı sağladı.

coinbase

coinbase

BNB Chain ve Avalanche’ı Coinbase Wallet için desteklenen ağlar listesine ekleyen Coinbase, kullanıcılarına Coinbase borsasında yer almayan binlerce tokena erişim imkanı sağladı.

24 Mayıs 2022’de yayımlanan blog gönderisinde Coinbase, bu girişimin kullanıcılara “çoğu geleneksel merkezi borsanın sunduğundan çok daha büyük bir çeşitlilik” sunacağının altını çizdi.

BNB Chain (BNB) ve Avalanche (AVAX) ağlarının eklenmesiyle beraber borsanın desteklediği toplam ağ sayısı 4’e çıktı. Desteklenen diğer iki ağ Ethereum (ETH) ve Polygon (MATIC) olarak dikkat çekiyor. Coinbase Wallet’ına sahip ve on-chain ticaret işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, borsanın uygulama içi DEX’i aracılığıyla bu dört ağ üzerinde işlem yapabilecek. Token “köprüleme” özelliği ise henüz kullanıma açık değil.

Coinbase Wallet, kullanıcılara cüzdanın mevcut tek güvenlik anahtarını sağlayarak kripto paraları üzerinde maksimum hakimiyet alanı sunuyor. Borsanın cüzdanı ayrıca şirketin merkezileştirilmiş platformunda yer alan özelliklerin aksine on-chain’e erişim imkanı da sağlıyor.

Coinbase

Coinbase Yeni Ağlarla Borsayı Büyütmeye ve Çeşitlendirmeye Devam Edecek

Borsada şu anda yalnızca 173 token listeleniyor. Bu rakam, Coinbase Wallet kullanıcılarının erişim sağlayabildiği dört network’te yer alan binlerce tokena kıyasla oldukça düşük kalıyor. Borsadan gelen açıklamalar önümüzdeki aylarda daha geniş ve çeşitli ağlarda swap imkanının sağlanacağına işaret ediyor.

“Ticaret işlemlerinin genişlemesinin yanı sıra, tokenları pek çok ağ arasında sorunsuz bir şekilde hareket ettirmeyi sağlayacak ağ köprüleme desteğini de eklemeyi planlıyoruz.”

Ağ köprüleme işlemi tokenların ağlar arasında herhangi bir merkezi borsadan geçmeden gönderilmesini mümkün kılıyor. Piyasa şu anda mevcut bulunan token köprülerinin başında Multichain ve Wormhole gibi platformlar yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Coinbase, Web3 Mobil DApp ve DeFi Tarayıcısını Tanıttı!

Her ne kadar ilk aşamada yalnızca küçük bir grup kullanıcının erişimine açık olsa da, Coinbase mobil uygulama için Web3 cüzdanını ve tarayıcısını da piyasaya sürüyor. Bu girişim ile borsa, mobil uygulamalar üzerinden ticaret gerçekleştiren kullanıcılarına platform üzerinde desteklenen ağlardaki geniş DEX ekosistemlerine erişim imkanı sunmayı hedefliyor.

BNB Chain 24 Mayıs 2022 tarihli CoinGecko verilerine göre, geçtiğimiz 24 saatte 74 milyar dolar değerinde bir ticaret hacmine erişti. Avalanche için ise bu rakam 68,5 milyar dolar civarında seyrediyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version